Alina Mungiu-Pippidi îl venerează pe Selly: Talentul dă pe dinafară din el!

Aflu că, tocmai sosită din Germania, eterna şi fascinanta Alina Mungiu-Pippidi nu stă degeaba – butonează telecomanda. Şi, tot zapând ea, a dat de Selly, care a devenit noul ei idol. Încerc să mă obişnuiesc cu schimbarea – între Viorica Dăncilă, pe care analista noastră o ridica în slăvi, de credeam că era propusă pentru vreun Nobel – şi vloggerul Selly ar fi oarece diferenţă.

Înțeleg că Selly e un băiat care cîntă bine și are milioane de fani care îl urmăresc. Excepțional. Nu are el deci nevoie să fie apărat de profesori de vîrstă mijlocie ca mine. Dar îl apăr, că au fost atîtea ocazii la români în care am văzut voci care criticau (sau se “delimitau”) de cei care strălucesc, cum e băiatul ăsta, fără ca nimeni să spună nimic, că mi se pare o datorie… are vocabular, mintea îi merge brici, filmează și editează profesional, scrie, cîntă, e un autodidact care s-a format pe internet. Are spirit civic, e antreprenor și are farmec! Talentul dă pe dinafară din el!, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul:
Selly are talent. Să nu-l urâm pentru asta!, publicat în romaniacurata.ro.

Selly (Andrei Șelaru) nu cântă bine, ci prost, ba chiar foarte prost. Atât de fals, după cum am mai spus, încât şi ultimul manelist se simte Pavarotti pe lângă el, iar chestiunea e notorie. Şi portretul zugrăvit mai sus e bombastic, însă ce mai contează devreme ce tânărul e zeificat de însăşi Alina Mungiu-Pippidi.

Dacă tot oferă doamna servicii de idolatrizare, sper să-şi lărgească orizontul. De pildă, să-i închine un imn de slavă şi lui Dan Bursuc. Şi manelistul se rupe în figuri, are Mercedes precum Selly, ba chiar unul personalizat cu propriul chip, şi admiratori cu duiumul. Talentul dă pe dinafară din Selly, spune Alina Mungiu-Pippidi. Păi, dacă-i aşa, aştept tratament egal. Aşa că la romaniacurata.ro să fie promovată şi activitatea creatoare care ţâşneşte din Bursuc, în timp ce, de pildă, se plimbă cu bolidul personalizat pe Strada Culturii.

Până atunci remarc că, dorind să fie cât mai aproape de noua generaţie, Alina Mungiu-Pippidi râvneşte la o bicicletă pliabilă englezească clasa 1. Deocamdată, ezită s-o cumpere pentru că, studiind piaţa, modelele i s-au părut absurd de scumpă pentru niște biciclete la București, după cum ne spune chiar ea, dar, cu siguranţă, în curând se va decide şi va rula pe străzile oraşului în uralele tinerilor: Alina Mungiu-Pippidi biciclista!

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi îl venerează pe Selly: Talentul dă pe dinafară din el!”

  1. Daca nu mai e de actualitatea sa sune trambita pe nevinovatia tovaraselul Dragnea, pentu ca nu mai aduce multumirile de la PSD, acolo e deja alta garnitura, AMP se baga in seama cu imberbii, dar imberbii nu stiu cine e ea si nu ii intereseaza, nici daca cucoana politolog se urca pe bicicleta si face de 10 ori pe zi turul Casei Poporulu, cantand: Imberbi din toate tarile, uniti-va!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.