Alina Mungiu-Pippidi: Nu pricepem o iotă din cazul Ditrău pentru că intelectul nostru este «asasinat» de Las Fierbinți. Te doare mintea!

Nu mă întrebaţi de ce Alina Mungiu-Pippidi nu pierde nicio ocazie ca să se umple de ridicol. Habar n-am. E un mister de nepătruns.

Ultima ieşire publicistică a doamnei e legată de cazul srilankezilor din Ditrău, care, iată, trebuie tălmăcit lumpenhabarniştilor (expresie inspirată de lumpendiaspora, despre care vorbea Mungiu-Pippidi în urmă cu vreo doi ani).

Ei bine, după ce Alina Mungiu-Pippidi ne explică bombastic ce şi cum cu secuimea, Raportul SRI, demagogul Vicktor Orban (care se crede Sobieski), situaţia din Sri Lanka, religii, creștini, budiști, islamiști, bombe, morţi şi răniţi, aflăm că nici presa de la Budapesta, nici cea din România nu clarifică aşa cum trebuie cazul Ditrău. Iar asta pentru că ungurii le umple capul telespectatorilor cu jocuri, iar românii cu Las Fierbinți, până ce îi asasineză.

Alina Mungiu-Pippidi, în articolul Ce caută srilankezii în secuime, pe înțelesul tuturor, publicat în romaniacurata.ro, site pe care-l controlează: …Congregația creștină din Ditrău, Harghita poate nu știe toate astea (este vorba despre sângeroase conflicte religioase din Sri Lanka -n.m.). Nici presa din Budapesta, nici cea din România nu mai dau demult știri străine, preferînd să asasineze treptat, dar sigur intelectul telespectatorilor cu jocuri și Las Fierbinți

Dacă analista noastră atomică dădea măcar o simplă căutare pe internet, se putea convinge de faptul că presa românească a acordat spaţii ample antenatelor care au avut loc, anul trecut, de Paşti, la Colombo, în Sri Lanka, pentru că la acestea se referă în articolul citat. Dacă tot e convinsă că imaginaţia ei poate fi chiar şi o sursă de informare, poate să să fie sigură şi de faptul că oamenii din ţara asta au o capacitate de gândire mult peste cea evaluată de ea după ureche.

În rest, aproape toată lumea ştie, ridicolul este doar o etapă în drumul spre penibil. Păi da, fiindcă atunci când am terminat de citi articolul Alinei Mungiu-Pippidi m-am gândit la fumătorul înveterat care se chinuie să facă sport.

3 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi: Nu pricepem o iotă din cazul Ditrău pentru că intelectul nostru este «asasinat» de Las Fierbinți. Te doare mintea!”

  1. Pe vremuri il combatea pe Vadim, ca sa vedem ca, de ce imbatrineste, ii calca pe urme. O copie la indigo. Recent, ii spunea lui Marian Ceausescu ca are bani fiind bine platita. Asa este dar si frustrarile ei s-au marit direct proportional cu sumele incasate. Vedeti fotografiile in care era extrem de fericita linga Iohannis. Dupa i s-a dat eject din motive intemeiate, il injura, ca si pe toti cei care nu gandesc ca ea, chiar daca ea nu are vreo idee clara. Nu este comunista, este doar o carierista atirnatoare pe la mese bogate, indiferent de cine sunt oferite.

  2. Mircea Morariu i-a facut un excelent potret in Adevarul. Acum doi ani el scria despre mania de mahalagioaca a Alinei Mungiu Pippidi: Nu-i vorbă, stilul, incoerenţa ideatică şi incontinenţa verbală, impresia de însăilare comisă în mare goană, cu bunul simţ şi logica atârnate în cui că oricum ele nu contează, mânia de mahalogiaică ce pozează în intelectuală cu pedigree şi cărţi publicate pe cheltuială proprie la editura Litera.
    Vezi aici tot articolul: Şi dă-i, şi luptă în calitate de activistă PSD https://adevarul.ro/news/eveniment/alina-mungiu-pippidi–dai-lupta-calitate-activistapsd-1_5b6542e2df52022f75fe48b2/index.html

  3. De cate ori o ascult pe femeia asta,am certitudinea,ca turuie vrute si nevrute,aflandu-se in mijlocul unor mentalitati chiar ei confuze,fiind foarte usor asimilabila cu o cata,care de fapt nu vrea sau nu poate exprima limpede ce optiuni are !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.