Guvernul Orban a căzut. Urmează Orban II? Propaganda rusă, cea mai activă filială a PSD, l-ar vrea premier pe Dâncu

Moţiunea de cenzură, depusă de PSD, a trecut cu 261 de voturi. Guvernul Orban a fost demis după trei luni.

Drumul spre anticipate este deschis, dar lucrurile nu sunt simple, nici măcar teoretic. Acum, mingea trimisă de Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Kelemen Hunor este în terenul preşedintelui Iohannis. În consecinţă, îl va desemna, cel mai probabil, tot pe Ludovic Orban premier. Aşadar, vom avea un premier desemnat pentru un guvern Orban 2 şi, poate, chiar şi Orban 3.

Spun poate Orban 3, pentru că nici PSD, nici Pro România şi nici UDMR nu vor anticipate, mai ales înainte de locale, aşa că nu mă va mira deloc dacă Ciolacu şi Ponta vor vota un nou guvern Orban. Da, e absurd, însă nimic nu-i mai firesc decât absurdul în politichia românească, devreme ce moţiuna de cenzură, fără sens pentru PSD, a fost doar un truc pentru atenuarea pierderii a două rânduri de alegeri şi a unui număr de trei guverene PSD.

De acum în colo, urmează doar o imprevizibilă o cursă de cai troieni.

Spun asta şi pentru că Marcel Ciolacu și Victor Ponta, noii aliaţi, au anunțat că vor merge cu o singură propunere de premier la Cotroceni. Este vorba despre Remus Pricopie, rectorul SNSPA , un adversar declarat al lui Liviu Dragnea. Semnalul pe care vor să-l dea cei doi este: Adio lumea veche (în traducere: mai uşor cu peremismele tembele). Însă şi propaganda rusă are o variantă de premier. Imediat după ce s-a anunţat că moţiunea împotriva Guvernului Orban a trecut, Sputnik, agenţia de presă a Moscovei, şi, totodată, ce mai activă filială a PSD, transmitea: Din informațiile noastre, varianta pe care o vor propune PSD și UDMR va fi prof. univ. dr. Vasile Dâncu.

În rest, PSD scapă de obsesia alegerilor locale în două tururi, care-i dădea fiori, iar PNL rămâne cu Ludovic Orban premier până la alegeri, anticipate ori nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.