Alina Mungiu-Pippidi se străduie să escaladeze culmile ridicolului mai dihai decât Alex Cumpănaşu

Eterna şi fascinanta Alina Mungiu-Pippidi nu se lasă. Vrea să-l întreacă pe Alexandru Cumpănaşu în competiţia care are drept premiu un ridicol fără margini. În ce-l priveşte pe Cumpănaşu, chestiunea e mai simplă: omul ar dori să i se ridice statuie pe nenorocirea de la Caracal. Se pare că sinecurile guvernamentale nu-l mai satisfac. Aşa că, iată, încearcă senzaţii mai tari.

Însă, în ce-o priveşte pe Alina Mungiu-Pippidi, problema e mult mai mai complicată, ca să mă exprim academic. Altfel, aş spune – chiar de-a dreptul halucinată. De pildă, din ultimele ei articol, Istoric de penibil. Iohannis în SUA, publicat de romaniacurata.ro, aflăm că vizita preşedintelui la Casa Alba şi discuţia cu omologul său america din Biroul Oval nu face nici doua parale. De ce? Ei bine, spune Mungiu-Pippidi, printre altele, pentru că Trump s-a certa cu danezii pe motiv de Groenlanda.

Pot înţelege de ce Alina Mungiu-Pippidi a fost o susținătoare a ofensivei PSD împotriva justiției. Bănuiesc şi motivele pentru care i-a luat apărarea lui Dragnea, în timpul procesului care a dus la condamnarea definitivă a fostului lider PSD, ori de ce a încercat să ne tot convingă de faptul că Viorica Dăncilă ar fi o lumină. Dar nu pricep în ruptul capului de ce naţiunea română e penibilă pentru că preşedintele ei de acum l-a vizitat pe Trump, liderul SUA, la Washington DC. Mi se pare de noaptea minţii pe culmile ridicolului. O noapte în care se rătăcesc până şi visele. Dacă aveţi vreme, citiţi, ca să aflaţi că, dacă nu venea Iohannis în vizită, doar ca să-i umple timpul lui Trump, cel din urmă se plictisea de moarte la Casa Albă.

Alina Mungiu-Pippidi, în articolul menţionat mai sus:Desigur, o singură națiune putea fi așa penibilă și să îi umple timpul marelui om (Donald Trump -n.m.), căruia în sfârşit o autoritate a reușit să îi impună să respecte legea, adică să publice ce impozite plătește (a făcut avere contestînd declarațiile de impozitare, practic neplătindu-le, și de ce să schimbe asta de cînd e președinte). A noastră! Noroc cu Klaus Iohannis, care avea nevoie de un start la campania electorală (că în rest, cu vizele rămîne situația tot cum era- zero barat rezultat) că ne-am profilat noi drept cei mai lingăi, mai neprincipiali și mai lipsiți de demnitate dintre europeni. Degeaba, în plus, pe folos electoral privat…

În finalul articolului, analista nostră ne asigură că are această atitudine fiindcă-i mânată de mândrie naţională. Şi Dragnea spunea la fel, iar mândria aia naţională, care i-a dat pe-afară, era cât pe ce să ne scoată din UE.

Mai jos, Alina Mungiu-Pippidi pe vremea în care se simţea foarte bine alături de Klaus Iohannis

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi se străduie să escaladeze culmile ridicolului mai dihai decât Alex Cumpănaşu”

  1. Duduia asta, o megaintelectuala, crede ea, se intrece cu ea insasi in prostie. Culmea ironiei, iese mereu pe locul doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.