Mircea Diaconu, un fel de candidat manciurian pârât. Propaganda rusă îl anunţase de multă vreme cu surle şi trâmbiţe

Nu cred că este vreo surpriză faptul că actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar, ar vrea să între în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.
Sputnik, vocea propagandei ruse, ne anunţase de această intenţie la 13 iunie a.c. Atunci, agenţia guvernamentală a Kremlinului titra: Mircea Diaconu – candidatul PSD pentru Prezidențiale! Primul cu șanse, după Ion Iliescu! Articolul era unul elogios la adresa actorului, care s-ar fi născut  într-un ținut originar al românismului.

Aşadar, candidat al PSD, anunţa Sputnik în urmă cu mai bine doua luni. Culmea e că agenţaia rusă invoca o declaraţie a lui Diaconu, la Antena3, extrem de ambiguă, din care nu se înţelegea că ar intenţiona să candideze.

Azi, Diaconu anunţa, teatral, de treptele Ateneului Român: „Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Când spun ‘încerc să candidez’ spun următorul lucru: azi doar spun că aș încerca, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit, de nefericit, și simt că e nevoie de asta. Dar, faptul că vreau sau că mă manifest ca atare nu înseamnă că și pot. Trebuie strânse 200.000 de semnături, aproape imposibil pentru un singur om cu două mâini, două picioare”.

Sputnik a scris şi ieri că Diaconu va candida la prezidențiale având în spate mai multe partide care își vor anunța susținerea pentru acesta. Ar fi vorba despre Pro România şi ALDE. Până acum, cele două partide n-au reacţionat.

Nu mă miră deloc faptul că Diaconu este lăudat de propaganda rusă. Sunt curios însă ce motive vor invoca formaţiunile politice din România în susţinerea actorului pentru cursa prezidenţială, devreme ce el n-a făcut nimic, dar absolut nimic în Parlamentul European. Am spus nimic şi pentru a-l parafraza un personaj deja celebru în politichia autohtonă, afla acum într-un loc de profudă meditaţie, pe care actorul îl compătimea amarnic.

Cred că aţi înţeles şi faptul că povestea cu Diaconu care provine chiar din ținutul originar al românismului, după cum ne asigura Sputnik, a fost însăilată tot în laboratorul propagandei ruse. Pentru că Vlădeşti, Argeş, locul în care s-a născut actorul, nu este un ţinut „mai românesc” decât Mărginimea Sibiului, Maramureşul ori ori zona Sucevei, ca să dau doar trei exemple.

Un comentariu la „Mircea Diaconu, un fel de candidat manciurian pârât. Propaganda rusă îl anunţase de multă vreme cu surle şi trâmbiţe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.