Alina Mungiu-Pippidi, supărată foc pentru că oamenii nu ies în stradă, să se agite

Alina Mungiu-Pippidi scrie mânioasă despre justiţie. Un talmeş-balmeş de înţelesuri doar de ea ştiute. Cert e că m-am stăduit şi i-am priceput, oarecum, supărarea: nu ies oamenii în stradă, aşa cum şi-ar dori ea. Unde or fi agitatorii de altă dată, pe care, nu cu multă vreme în urmă, îi beştelea pentu că nu vedeau lumina călăuzitoare care venea din biroul lui Dragnea.

Pentru că, bineînțeles, cei care se agitau pentru justiție acum un an sau doi se agitau doar pentru controlul ei, cum era evident de pe atunci, iar agitatorii din stradă nu erau ai justiției, ci ai partidelor de opoziție – se vedea, de altfel, nu doar din lipsa biografiilor lor, ci din ignoranța lor constituțională și generală în materie de anticorupție. Site-urile care aduceau lumea în stradă erau menite a aduce la putere pe cine a ajuns și și-au consumat, firesc, rațiunea de a fi: cei care erau pe bune printre ei descoperă uimiți că nu mai au vînt în pînze cînd nu mai suflă –‘influencerii’ din servicii secrete. Ca atare, nu are loc nicio chemare la protest, ce să mai vorbim de protest să apărăm vreo independență a vreunei justiții, care oricum are grijă de ea însăși…, scrie Alina Mungiu- Pippidi în articolul Anticomunismul și anticorupția nu sunt caricaturi. Decât zilele astea, publicat în romaniacurata.ro.

Aşadar, cei care s-au opus anihilării justiţiei de către PSD-ALDE au fost susţinuţi de nişte bieţi agitatori. Mai mult, zice analista, oponenţii aveau lipsă la biografie şi erau ignoraţi în ce priveşte Constituţia, dar şi în materie de anticorupţie. Păi da, nişte ignoranţi, nu precum Alina Mungiu-Pippidi, tobă de anticorupţie şi bună guvernare, motiv pentru care l-a apărat pe Liviu Dragnea până la capăt. Ba chiar şi după ce-a ajuns la Rahova. Am zis şi bună guvernare pentru că obraznicii ăia care consemnau gafele Viorică Dăncilă, pe vremea în care era premier, au fost urechiaţi şi catalogaţi drept mizerabili de Mungiu-Pippidi.

În rest, o noua însăilare lungă, pe alocuri incoerentă, cu un tilul scos din puţul gândirii, despre secţia de anchetare a magistraţilor, dosarul Revoluţiei, dosarul Mineriadei, Catherine Durandin, Lucian Boia, Sistem, Horia Georgescu, ANI, anticomunism, chiriaşi, proprietari, cadastru, Ceaușescu (nu răposatul, ci protestatarul care o ceartă uneori pe doamna), populism, primitivism, deturnarea DNA, prezicerile analistei noastră, ţepe ş.a.m.d. întru aflarea în treabă.

4 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi, supărată foc pentru că oamenii nu ies în stradă, să se agite”

  1. Sa ii mai scrie odata lui Manda si sa se consulta si cu cumatra Olguta ca sa se lumineaza intelectuala Mungiu cum e cu justitia si protestatarii.

  2. Mai,mai!…Si ce femeie de doamne ajuta parea a fi odata…Vezi cum se poate insela lumea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.