Alina Mungiu-Pippidi, ultimul exerciţiu de aiureli profunde: Nişte servicii secrete, dar nu cele mari, ci unele ceva mai mici, i-au spart biroul şi maşina

Chiar dacă Liviu Dragnea s-a retras în sine, la Rahova, marota cu statul paralel flutură încă pe micile noastre ecrane. Preocuparea nu aparţine însă vreunui locotenent al fostului lider maxim, ci eternei şi fascinantei Alina Mungiu-Pippidi care tocmai m-a pus în faţa uni exerciţiu de aiureli profunde.

Deunăzi, politologa noastră a ţinut un spici la B1 TV din care am înţeles că toată viaţa noastră e guvernată de actualele servicii secrete fiindcă s-au înţeles cu americanii. Pe lângă acestea, Securitatea lui Ceauşescu era fată mare.

Şi tot urmărind emisiunea, m-am întrebat, fireşte, de unde înverşunarea doamnei, că n-a adus nici ce-a mai mică dovadă în sprijinul celor afirmate. Ei bine, chiar când doream să renunţ, m-am lămurit. Nişte servicii secrete, după cum ne insuflă Alina Mungiu-Pippidi, iar fi spart biroul şi maşină. De aici ar veni supărarea ei. Însă, paradxal, chiar ea minimalizază tărăşenia: n-ar fi vorba despre serviciile secrete mari, ci despre unele ceva mai mici, cum ar fi, de pildă, SPP.

Din câte am priceput eu din emisiune, dacă îţi este spartă casa, maşina ori biroul, este musai să te gândeşti la spioni. Doar la spioni. Trebuie să excluzi din start faptul că în guvernarea PSD, partid care n-ar fi la putere, aşa cum spunea tot Mungiu-Pippidi la începutul anului, s-au deschis larg porţile penitenciarelor pentru ca nişte domni foarte hotărâţi să se integreze din nou în societate, însă aşa cum cred ei de cuvinţă.

În rest, discursul doamnei la B1 TV – pe care puteţi să-l urmăriţi integral, dacă vă arde de autoflagelare, ori doar de la minutul 24, în cazul în care doriţi să aflaţi mai repede cine i-ar fi spart biroul ori maşina – poate fi încadrat, într-un exerciţiu perfect de aiureli profund conspiraţioniste.

VEZ EMISIUNEA DE LA B1 TV

 

2 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi, ultimul exerciţiu de aiureli profunde: Nişte servicii secrete, dar nu cele mari, ci unele ceva mai mici, i-au spart biroul şi maşina”

  1. Metamorfozarea acestei doamne, pe care multi au anticipat-o cu ani in urma, ar trebui sa aiba incununarea intr-o carte numita: In cautarea lui Dragnea, liderul suprem. O si vad pe Mungiu pozand mandra langa un banner publicitare imens, imprimat cu chipul lui Dragnea. Cinea ar mai fi ca ea? Finis coronat opus.

  2. Pentru ca ea vorbeste si tot vorbeste, dar nu o mai asculta nimeni. De aici un profund sentiment de frustrare. Cei laudati ieri de duduia, sunt aspru criticati azi. Dar important e altceva >> pana la urma, de unde vin banii, cine ii da si de ce? Nu spun ca e ceva oneros, dar cand va fi elucidata aceasta poveste ne vom lamurii pe deplin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.