Am rupt-o în fericire: Cozmin Guşă şi-a înfiinţat club de gândire sau ‘onorabilii’ din branşa scornelilor

Aflu că Cozmin Guşă a înfiinţat Clubul de gândire Gold, care, bănuiesc, odată cu trecerea timpului, se va numi şi Clubul de gândire pro-Putin, ţinând cont de componenţa membrilor, dar si de faptul că în Parlament tocmai a fost desfiinţat grupul de prietenie cu Rusia.

Să începem cu femeile. Conspiraţionista Iosefina Pascal, membră a clubului pomenit mai sus, a fost promovată intens de propaganda rusă în ultimii ani. Ea s-a lansat drept activistă responsabilă cu jelirea încarcerării lui Dragnea. Apoi a stat o vreme în siajul unei alte gânditoare celebre, pe nume Maria Grapini, o agramată fără egal şi autoare de perle nemuritoare. Acum, Pascal colportează pe unde poate tot felul de uneltiri trecute, cel mai probabil, prin puţul gîndirii.

Un alt membru al grupului Gold este Adrian Severin, şi el ridicat în slăvi de propaganda rusă de-a lungul vremii, mai ales după ce i-a trimis lui Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îl ruga să nu includă România pe lista statelor neprietenoase. Pe vremea în care era europarlamentar, Severin a fost anchetat în legătură cu afacerea Bani pentru amendamente şi, ulterior, condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. A stat în puşcărie doar doi ani fiindcă a fost eliberat condiţionat. De numele lui Severin se leagă şi introducerea unei sintagme în versiunea preliminară a unui act anex al tratatul dintre România și Ucraina, care avea drept urmare cedarea Insulei Șerpilor către Ucraina. Iar Wikipedia mi-a amitit că Severin este cel care, la începutul carierei politice, afirma că-i indigat pentru că apa potabilă ar avea o concentrație nepermisă de hidrogen, doi atomi la doar unul de oxigen, dovedind astfel că nu cunoștea o chestiune elementară – formula apei (H2O).

Component al clubului este şi Sorin Roşca Stănescu, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru utilizare a informației privilegiate și pentru aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat. Şi el a fost eliberat condiţionat în 2015. Cel din urmă este cunoscut şi drept colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirative Deleanu și H15. Povestea e notorie, nu insist. Cum nu stărui nici asupra aiurărilor pe care le debitează frecvent pe diferite site-uri din postura de analist politic, pentru că nu fac cronică de scenarii SF.

Închei cu Cozmin Guşă. Traseist politic renumit, convins că scornelile nu îmbătrânesc, trâmbiţează un discurs anti UE, dar şi anti-american, din postura unui suveranist, însă unul foarte atent la lumina călăuzitoare care vine de la răsărit. Am scris mult despre Guşă pe acest site, aşa că acum nu consemnez decât faptul că Gold FM, pe care-l controlează, e primul post de radio din România sancţionat drastic de CNA pentru o deşănţată propagandă rusă în contextul invaziei în Ucraina.

În rest, la prima manifestare a clubului, lansarea unui însăilat pseudojurnal al războiului din Ucraina care, te doare mintea!, ar developa oculte conspiraţii mondiale doar de componenţii clubului ştiute, a participat (aţi ghicit, da) şi George Simion, că doar el e tot Gold.

Citeşte şi:

8 comentarii la „Am rupt-o în fericire: Cozmin Guşă şi-a înfiinţat club de gândire sau ‘onorabilii’ din branşa scornelilor”

  1. Democrația presupune printre altele, că libertatea de asociere să funcționeze. Nu știu cât sunt de sinceri, însă SUVERANITATEA este esențială pentru orice stat. Doresc că România să fie suverană și independentă. SUCCES!

  2. Și credeți ca Anca de la Realitatea nu face parte din acest grup .De unde primește ia tot felul de informați .Marea susținătoare a pușcăriașilor , dar nu a pușcăriașilor gainari ,ci a puscariasilor milionari . Cand ajungi sa lauzi un huligan ,care nu a muncit nici o zi in viata lui ,si azi de vrea presedinte .Aceasta e parerea mea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.