Dragnea s-ar înşuruba într-un alt partid de buzunar sau politichie neolitică de sorginte mioritică

Anticipând că noul său partid, Alianța pentru Patrie, gestionat lamentabil de Codrin Ştefănescu, se îndreaptă spre un fiasco, Liviu Dragnea pare a încerca o altă sau o altfel de înşurubare. Aşa că Daddy (după cum vedeţi în imagine, bine bronzat) a participat ieri la ședința Biroului Național de Conducere a formaţiunii numită încă PNȚCD, alături de Aurelian Pavelescu, liderul acestei partid de buzunar.

Nu discut acum despre faptul că Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, făuritori ai PNŢ, sau Corneliu Coposu ori Ion Raţiu, care au reînviat partidul după 1989, ca să dau doar câteva nume, se răsucesc în mormânt fiindcă Aurelian Pavelescu se erijează în urmaşul lor politic. Nici despre disputele interne din sânul PNŢCD, care există doar pe hârtie.

Important de consemnat în acest moment e că relaţia lui Dragnea cu Pavelescu, una suveranist-conservatoare, ca să folosec un limbaj foarte drag celor doi, dar şi propagandei ruse, nu-i chiar nouă. După cum se ştie, în 2019 fostul lider maxim i-a oferit lui Cristian Terheș, din partidul lui Pavelescu, un loc în PE pe lista PSD, stârnind astfel nemulţumire în PSD. La fel de cunoscut e faptul că, anul trecut, după ce Daddy a ieşit din puşcărie, Pavelescu s-a înclinat public până la pământ şi i-a închinat un imn de slavă care l-ar fi făcut invidios până şi pe Ceauşescu. Atunci, Pavelescu afirma, cu respect, că Dragnea va intra în cărțile de istorie! şi că povestea lui va trăi în mintea oamenilor… Ridicol, dar adevărat sau, pe scurt, politichie neolitică de sorginte mioritică.

Revenind la Terheș, băgat de Dragnea în PE pe listele PSD, acum el este la cuţite cu Pavelescu, iar tărăşenia e încâlcită. De pildă, în timp ce europarlamentarul spunea că mandatul lui Pavelescu la conducerea PNȚCD ar fi încetat de drept, Pavelescu anunţa că Terheș a fost dat afară din partid fiindcă nu și-a plătit cotizația.  

Am lăsat însă la sfârşit cireaşa de pe tort. Într-un top al personalităţilor politice, fabricat anul trecut de Sputnik, vocea propagandei ruse, madam Şoşoacă se afla pe primul loc, Cristian Terhe, puţin cunoscut pe atunci – pe al doilea, iar Liviu Dragnea, cel care era cât pe ce să ne scoată din UE, ocupa locul trei. Nici Pavelescu, frecvent lăudat de agenţia de presă a Moscovei, nu era uitat. Partidul său se afla pe locul doi într-un alt top bombastic marca Sputnik – al formaţiunilor politice româneşti. Am reamintit această poveste celor care nu cred în coincidenţe. Restul e tăcere.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Dragnea s-ar înşuruba într-un alt partid de buzunar sau politichie neolitică de sorginte mioritică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.