Anca Alexandrescu, consiliera lui Dragnea, şi războiul pentru putere în PSD sau un mărţişor pentru Văduva Neagră

Anca Alexandrescu, fostă consilieră a lui Liviu Dragnea, şi-a amintit subit că-i ziaristă. Una luptătoare, care ne dumireşte ce şi cum cu războiul pentru împărţirea puterii în PSD.

Aşadar, pupila lui Dragnea, conoscută şi drept plantonul din spatele cocului Vioricăi Dăncilă (potrivit dorinţei liderului maxim), a spus că PSD nu şi-a amânat congresul din cauza coronavirusului, ci pentru că Grupul de la Cluj, care ar încearcă să-l impună pe Vasile Dâncu în conducerea partidului, a cerut ca acesta să vorbească la congres. Ea clama şi faptul că Reforma nesfârşită propusă încă din anii 2000 de către Vasile Dâncu nu urmăreşte decât dezintegrarea PSD-ului.

Reacţia lui Dâncu nu s-a lăsat prea mult aşteptată. I-a dăruit un mărţişor fostei consiliere a lui Dragnea, pe care o numeşte, pe blog, Văduva Neagră, devoratoarea de preşedinţi, ori piarista mea recentă. Respectivul mărţişor arată că DNA ar fi luat în vizor Ministerul Sănătății, unde Alexandrescu ar fi consilieră, cu acte sau nu, a ministrului Victor Costache, precum şi că, înainte de căderea Guvernului PSD, Alexandrescu ar fi sfatuit-o în materie de achiziții pe Sorina Pintea, tocmai arestată. …Virusul de la minister poate fi mai puternic decât virusul despre care vorbeai în atacurile asupra mea, sper că stai bine cu imunitatea. Ai grijă de tine!, scrie Dâncu, pe blogul său, la adresa colegei de partid, în prima zi de primăvară.

În replică, Anca Alexandrescu reacţionează pe site-ul Realitatea TV, şi blamează, sub titlul Vechile metehne ies la suprafaţă, faptul că Dâncu atacă şi ameninţă o ziaristă chiar în Duminica Iertării. Şi iată cum activista PSD s-a hotărât să se metamorfozeze, din nou, în jurnalistă. Foarte bine, însă Anca Alexandrescu ştie cât de important e să n-o scalzi atunci când practici această îndeletnicire. Aşa că, în loc să pozeze în evlavioasă, aburind cititorii cu Duminica Iertării, era mai bine să spună limpede dacă este ori nu consiliera lui Victor Costache, nu să lase polemica în ceaţă. O eventuală colaborare între o pupilă a lui Dragnea şi actualul ministru al Sănătăţii, fie el şi unul demis, interesa mai mult decât informaţiile anoste şi deja cunoscute legate de lupta pentru putere din PSD. Faptul că ea doreşte să-şi facă loc şi lângă noua conducere a PSD nici măcar nu produce mirare. A fost lângă Adrian Năstase, Sorin Oprescu ori Victor Ponta, l-a consiliat pe Dragnea şi a supravegheat-o atent, ba chiar foarte atent, pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. De ce n-ar sta şi la dreapta lui Marcel Ciolacu.

Interesant e că Alexandrescu, tocmai cooptată la Realitatea TV, post patronat de Cozmin Guşă, îl combate pe Dâncu, deşi nu cred că pe fosta consilieră a lui Dragnea a lovit-o brusc deontologia. La rândul său, Guşă este implicat în lupta pentru putere din PSD, partid din care uneori face parte, alteori- nu. Mai rămâne de văzut cum va motiva Guşă, un personaj foarte apropiat de Grupul de la Cluj, al cărui stâlp e şi Vasile Dâncu, faptul că cel din urmă a fost atacat frontal de Anca Alexandrescu pe site-ul Realitatea. Proabil că va scrie, tot pe site, un articol intitulat: Necunoscute sunt căile PSD.

Vă mai amintesc doar că, în urmă cu trei ani, Cozmin Guşă spunea: Grupul de la Cluj înseamnă mobilizarea de creiere pregătite la un nivel superior. Adevărat, cam din puţul gândirii, dar el nu mai surprinde de multă vreme pe nimeni.

UPDATE: Ministerul Sănătății susţine că Anca Alexandrescu nu face parte din cabinetul ministrului, nu lucrează în echipa de comunicare sau în vreun alt departament din minister.

Un comentariu la „Anca Alexandrescu, consiliera lui Dragnea, şi războiul pentru putere în PSD sau un mărţişor pentru Văduva Neagră”

  1. Viorica Dancila, care nu avea ce cauta in functia de premier, a avut totusi oarece demnitate dorind sa iasa de sub tutela Ancai Alexandrescu, ochiul si timpanul trimis de Liviu Dragnea la Guvern pentru a ii arata lui Dancila ca orice gand de razvratire este exclus. In luna mai, anului trecut, dupa ce Dragnea a intrat in puscarie, Dancila devine ceva mai viteaza si declara: Deci, cu Anca Alexandrescu, exclus. Dupa cum stiti, este consilier onorific pe probleme de comunicare in cadrul aparatului primului-ministru, maine o voi revoca din functie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.