Carmen Avram are o mare spaimă: Politicieni precum cârmuitorul Dragnea, descurajaţi să atace statul de drept

Carmen Avram, europarlamentară din partea PSD, are o nelinişte de-a dreptul existenţială, care tinde să devină o mare spaimă. Motivul: UE va condiționa alocarea banilor pentru ţările membre de respectarea statului de drept.

Vă dau o ştire proastă. La Bruxelles, se pregăteşte, acum, condiţionarea alocării de bani de statul de drept. În condiţiile în care nimeni nu vrea să pună definiţie la statul de drept, este împotriva tratatului și toate statele din UE au sisteme diferite. Va fi un pretext care ar putea să aducă foarte mari prejudicii României pentru că noi am tot aruncat tema asta cu statul de drept , a spus Carmen Avram, conform site-ului Antena3.

Păi nu-i chiar o veste proastă. Ba dimpotrivă. Nu-i rău că Uniunea Europeană vrea să descurajeze asaltul unor guverne şi al unor politicieni împotriva statului de drept. În ce ne priveşte, însuşi Liviu Dragnea, cel pe care Avram ni-l propunea preşedinte al Românei, a lovit crunt la temelia statului de drept. Povestea-i de notorietate, nu insist.

La 21 mai, anul trecut, Carmen Avram spunea: Cred că duminică seara Liviu Dragnea va anunța că va candida din partea PSD la prezidențiale și din punctul meu de vedere este și normal să fie așa… Acum ea zice că statul de drept e doar un pretext, care poate aduce prejudicii României. Păi, de când am intrat în UE, mai mari prejudicii decât cele aduse de Dragnea&Camarila n-am avut încă. Şi definiţia statului de drept există, chiar dacă europarlamentara noastră n-o ştie. Pe scurt: Statul de drept este un „stat constituțional” în care exercitarea puterii este constrânsă de lege. De legea aia pe care o tot dorea Dragnea modificată.

Cum era de aşteptat, Sputnik, vocea propagandei ruse, freamătă de bucurie în urma declaraţiei europarlamentarei PSD şi titrează bombastic: Carmen Avram anunţă NUCLEARĂ de la Bruxelles: ”României i se pregătește o lovitură!”. Însă, în timp ce Sputnik îşi face datoria faţă de Kremlin, umflând povestea, eu îmi amintesc un banc sovietic cu Radio Erevan: E adevărat ca Ivan Ivanovici a câştigat, la Loto, un automobil Lada?, întreabă un ascultător. Răspuns: În principiu da. Însă nu era maşina, ci o bicicleta. Şi n-a câştigat-o, ci i-a fost furată. Restul e corect.

Deocamdată, de la Bruxelles nu vine nucleara, nici vreo lovitură către România, iar nu noi, românii, am aruncat tema asta cu statul de drept, cum spune Carmen Avram, ci UE n-a atras atenţia că am luat-o razna pe vremea în care Liviu Dragnea, unul care a propulsat-o pe Carmen Avram în PE, stătea la pupitru şi se juca de-a cârmuitorul.

2 comentarii la „Carmen Avram are o mare spaimă: Politicieni precum cârmuitorul Dragnea, descurajaţi să atace statul de drept”

  1. Povestea stupida cu Ana lui Manole, furtuni, ninsori, vint si Hollywood spusa de aceasta ciudata e un fleac pe linga admiratia ei pentru Dancila, pe care a auzit-o avand cuvintele ei in gura. Din acea clipa, s-a luminat si a intrat in politica. Un adevarat studiu de caz. Intrata in politica de nicaieri doar fiindca asa a vrut Dragnea, Carmena Avram a demonstrat ce ii poate pilea, ca si faptul ca are carente grave de cultura generala minima. Pare a avea si o instabilitate emotionala, motivata, din cate se pare, de un sentiment de rusine pe care il traieste uneori.

  2. Haznailsata dementă Carmen Avram a intrat în sevraj, fiind la Bruxeles (unde nu înțelege nimic…) e departe de haznaua Voiculesciano-PSD-istă care a consacrat-o și are pusee de nostalgia după Dragnea & Mafia PSD !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.