Victor Ciutacu ridică în slăvi strănutul lui George Simion

După cum se ştie deja, AUR a îndemnat simpatizanţii să alcătuiască o listă neagră cu ziariştii şi publicaţiile care le consideră ostile, în buna tradiţie a unor partide extremiste de tristă amintire, motiv pentru care asupra formaţiunii politice conduse de George Simion şi Claudiu Târziu s-au abătut, pe bună dreptate, acuzaţii grave. Iată însă, s-a ivit un apărător – Victor Ciutacu. Cel din urmă sugerează, conform site-ului RTV, că Simion doar a strănutat spre nişte ziarişti, care s-ar fi speriat.

În timp ce Victor Ciutacu făcea apologia modului în care strănută Simion, agenţia Sputnik, vocea propagandei ruse, îl lăuda pe liderul AUR fiindcă s-a dus la Madrid, la reuniunea unor lideri ultraconservatori şi de extrema dreaptă din Europa. Apropo, tot Sputnik îl desemna recent pe Ciutacu realizatorul tv al anului 2021. Ce coincidenţă!

E greu de spus dacă, la Madrid, Simion a ajuns să se întâlnească faţă în faţă cu vreun suveranist. N-am văzut o ştire în acest sens, nici chiar pe site-ul AUR ori pe pagina de FB. Cert e însă că Likud, cel mai mare partid din Israel, de centru-dreapta, şi-a îndemnat parlamentarii să nu aibă de-a face cu Simion pentru că, avertiza purtătorul de cuvânt al Likud: AUR este un partid antisemit. Respectiva declaraţie a venit în contextul în care Simion susţine că, în aprilie, intenţionează să se întâlnească cu reprezentanţii acestui partid din Israel.

În rest, sunt foarte atent la povestea cu listele lui Simion, mai ales că eu am mai văzut acest film atunci când Vadim Tudor întocmea în România Mare liste negre cu zeci de ziarişti care-l criticau, printre care mă aflam şi eu, îndemnând susţinătorii să ardă publicaţiile la care aceşti jurnalişti scriau în piaţa publică. Atunci, autorităţile s-au făcut că plouă şi n-au luat măsuri împotriva lui Vadim Tudor. Acum, nu-ş de ce sunt convins că nici Simion nu va fi deranjat cu vreo întrebare.

Citeşe şi:

2 comentarii la „Victor Ciutacu ridică în slăvi strănutul lui George Simion”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.