Antivacciniştii din Piaţa Victoriei, în frunte cu Adrian Severin, lăsaţi de izbelişte de propagandă rusă. Olivia Steer, marea absentă la miting

Propaganda rusă nu doar că nu i-a lăudat ieri pe suveraniştii din România, mai nou şi antivaccinişti, care doreau să dărâme guvernul cu protestul lor din Piaţa Victoriei, ci chiar i-a ignorat într-un mod în care aceştia nu şi l-ar fi imaginat vreodată.

Aşa că trebui să fie foarte dezamăgiţi mulţi dintre cei pe care Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, îi ridică deunăzi în slăvi pentru orice gogomănie rostită. Mă refer, printre alţii, la Adrian Severin, Dan Chitic, Iulian Capsali ori Bogdan Duca, trup şi suflet cu mitingul ambiguu din Piaţa Victoriei, dar, totodată, şi decepţionaţi, devreme ce, iată, vocea Moscovei, pe care mizează atât de mult, le-a ignorat protestul.

Altădată, Sputnik, agenţia de presă a Moscovei, îi cataloga drept zei pe cei care declarau ieri că vor să dea jos guvernul pentru măsurile împotriva coronavirusului. Acum, protestatarii, care afirmă că actuala pandemie este, de fapt, o mare conspiraţie, nu au fost luaţi în seamă de agenţia Kremlinului. nici măcar la o zi distanţă.

De ce tace Sputnik? De ce ce n-a scris măcar un rând despre protestul, fie el şi anemic, al antivacciniştilor în plină stare de alertă? Păi e foarte simplu: politica actuală a Kremlinului nu este legată de negarea pandemiei, ci de recunoaştere ei, pentru că Rusia este o ţară grav lovită de coronavirus.

La începutul stării de urgenţă în România, propagandiştii Moscovei au încercat să acrediteze niscai teorii conspiraţioniste legate de coronavirus, dar se pare că poveştile au fost agreate de Kremlin doar într-o primă fază. În prezent însă, ca să dau un exemplu, ministrul rus de exterene Serghei Lavrov, o voce importantă a politicii actuale ruse, vorbind despre pandemia legată de coronavirus, a declarat că Rusia ar fi ultima interesată să ascundă adevărul despre impactul epidemiei, ca răspuns la materiale apărute în publicaţii occidentale potrivit cărora datele oficiale ruse nu corespund realităţii.

Colac peste pupăză, chiar înainte ca Severin şi alţii răsfăţaţi ai propagandei ruse să iasă în stradă, Mare Britanie, dar şi alte ţări din Europa, acuzau atacuri cibernetice ale Rusiei asupra universităților care lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, pe care Moscova le respinge însă. Aşa că, cel puţin în acest moment, e greu de crezut că Rusia va susţine pe faţă o duzină de antivaccinişti confuzi de la Bucureşti ori o mână de sceptici în ce priveşte pandemia de coronavirus, chiar dacă îi convine atitudine lor împotriva guvernului român.

Scopul protestului de ieri, promovat intens pe pagina de Facebook Frontul Civic Unit, apărut, fireşte, peste noapte, care militează pentru imunizare naturală, nu a fost clar şi probabil că va rămâne în continuare în ceaţă. Însă un protest similar cu cel din Piaţa Victoriei a avut loc joi, la Sofia. Acolo, guvernanții au fost surprinși de amploarea neașteptat de mare a unui miting împotriva guvernului bulgar și a răspunsului la pandemie, care a blocat practic centrul Sofiei. De la câteva sute de oameni, la prânz, numărul participanților a crescut la câteva mii. Numai că în Bulgaria, organizatorul protestului a fost un partid ultranaţionalist pro-rus, care nu-şi ascunde orientarea. La noi, iniţiatorii mitingului de ieri, de vreo 100 de persoane, sunt obscuri şi confuzi. Printre ei, de pildă, şi necunoscuta Iosefina Pascal, care se tot căznea să cheme lume în piaţă, dar fără mare succes. Duduia Iosefina este un fel de amazoană PSD, cunoscută şi drept activista lui Dragnea. Din păcate pentru PSD, ieşirile ei peltice pe Facebook nu folosesc nici partidului şi, după cum s-a văzut, nici lui Dragnea.

Ca să compenseze lipsa propagandei ruse, mitingul antivacciniştilor a fost susţinut de site-uri care au cam aceeaşi agendă cu agenţia Sputnik – manipulări ori strategii de slăbire a României şi a legăturilor sale cu SUA şi Uniunea Europeană. Mă refer în principal la ActiveNew ori Lumea Justiţei.

În rest, marea absentă la mitingul de ieri a fost Olivia Steer, zeiţa antivaccinării, dar nu-i timpul trecut. Şi Viorel Cataramă a fost ieri un absent remarcabil, mai ales că zeiţa Olivia tocmai l-a ridicat recent la rang de erou pentru încercarea lui, deocamdată nereuşită, de a se infecta voluntar cu noul coronavirus. Însă eroul a venit azi la mitingul antivacciniştilor din Piaţa Victorie, dar nu cred că a avut o mare satisfacţie pentu că a fost mai firav decât anemicul protest de ieri.

3 comentarii la „Antivacciniştii din Piaţa Victoriei, în frunte cu Adrian Severin, lăsaţi de izbelişte de propagandă rusă. Olivia Steer, marea absentă la miting”

 1. Adrian Severin este INFRACTIONALIST MAFIOT PSD-ist, o jigodie scăpată din pușcărie…A fost la „Mitingul PSD cu de toate” ca să-l mai bage în seamă și pe el lumea… alfel e un înrăit nemernic pârlit, nici la Haznaua 3 nu-l invită…

 2. Stirea este extrem de tendentioasa, de incorecta: cum poti sa zici ca Olivia nu a fost prezenta?!
  Desigur ca nu a fost prezenta FIZIC, dar nici nu este necesar, are deja milioane de adepti, care o asculta cu sfintenie!
  Nu stiti ca rujeola a facut deja peste 60 de victime?
  Care politician contemporan mai poate sa se laude ca adeptii dumnealui sunta sa de fanatci, incat peste 60 efectiv si-au sacrificat propriul copil pentru Cauza lor?
  Nu, Olivia nu avea nevoie se fie prezenta fizic la proteste …

 3. Pai , Sputnik se astepta la c ea mai substanial , nu citeva muste bete si 3 paie in co-ie !!!!
  Ce dracu sa faca rusiii cu citiva ametiti ???
  Au luat-o peste bot si cu sistemul de dezinformare … sunt aia cu ochiii pe ei … cine mai are timp si de tradatoriii Romaniei ?????
  Dupa cum se stie , toti iubesc tradarea dar urasc tradatoriii !!!
  Asa ca si Sputnik ii scuipa-n ochi !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.