Arestarea înaltei judecătoare în haină scumpă de blană nu spală onoarea nereperată a coanei Justiţia

Imaginea este următoarea: o vedem pe judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în drumul spre arest. Este îmbrăcată  într-o haină de blană scumpă. Chiar dacă se află într-o anumită poziţie socială, respectivei îi poate lipsi conştiinţa. Aşa că-i încadrată de către un poliţist şi o poliţistă. Cei doi, vigilenţi, dar în contrast cu judecătoarea, sint îmbrăcaţi în uniforme din fâş şi doc ieftin.

Respectiva imagine, mai grăitoare decât o mie de cuvinte, are şi o explicaţie pentru cine doreşte să se informaze mai pe larg. Conform procurorilor DNA: „Luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Maria David (acuzată de trafic de influenţă n.m.) va recredibiliza sistemul judiciar, cetăţenii având astfel încredere că sistemul judiciar îşi elimină din rândurile sale elementele care perturbă ordinea de drept.”Abisal!
În consecinţă, nu mai avem avem corupţie fară corupţi. Chiar puteţi uita sintagma. Iată, chiar procurorii anticorupţie ne transmit că speţa judecătoarei spală faţa Justiţiei, care nu va mai fi violată în Piaţa Constituţiei, precum în anii din urmă. Ba chiar ea, Justiţia, e pregătită să preia hăţurile ordinii de drept.

Eu nu pot măsura creşterea vertiginoasă a credibilităţii Justiţiei după arestarea judecătoarei, că nu-s sociolog şi n-am nici instrumentele necesare. Însă pot spune, aşa, de sezon: cu o floare nu se face primăvară. Şi mai sunt convins că recredibilizarea propovăduită de către vajnicii procurori sună precum un imn cântat prostiei. Asta n-ar fi nimic, dar se dau şi la o parte ca s-o vedem cu toţii, risipită prin culoarele DNA, în ditamai splendoarea ei.

Iar după ce aberaţia legată de recredibilizarea justiţiei odată cu arestarea unei judecătoare va fi purtată şi pe toate canalele media, fiţi siguri, vine şi consacrarea afectivă. Parcă aud: Dormiţi liniştiţi, DNA veghează!

2 comentarii la „Arestarea înaltei judecătoare în haină scumpă de blană nu spală onoarea nereperată a coanei Justiţia”

 1. Cand o sa-l vad pe Ion ILIESCU in puscarie pentru mortii din 1989, pentru mineriade, pentru gratierea infractorului Miron COZMA? NICIODATA, pentru ca, vai, tocmai a implinit 82 de ani..

  Cand o sa-l vad pe Adrian NASTASE in puscarie pentru toate smenurile date in calitatea de Prim-Ministru? NICIODATA!

  Cand o sa-i vad pe ciobanii machidoni din turma BERBECALI in puscarie pentru smenurile cu pamantul MApN, date in cardasie cu Victor BABIUC (altul bun de puscarie!)? NICIODATA!

  Cand o sa-l vad pe Sorin Ovidiu VANTU (SOV) in puscarie pentru smenurile nationale FNI, FNA? NICIODATA!

  Lista ar putea continua daca ar avea vreun rost…

  Pana atunci, coana Justitia n-are decat sa-si spele chilotii in care a facut caca atatia ani…Mi-e teama ca nu-i va ajunge toata apa curgatoare/statatoare de pe coclaurile pe care le pastoreste legata la ochi si tinand balanta in mana.

 2. Si-a pus definitiv poalele in cap. Iar o tara fara Justitiune este ca si cum nu este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.