Atinsă de iluzia grandorii, Alina Mungiu-Pippidi transmite indicaţii preţioase partidului iubit

Aflu dintr-un interviu, probabil telefonic, pe care Alina Mungiu-Pippidi l-a acordat Qmagazine, publicaţie apropiată de PSD, îngrijorarea analistei noastre atomice legată de soarta acestui partid.

În interviul cu pricina, Mungiu-Pippidi, atinsă ca de obicei de iluzia grandorii, vorbeşte despre chestiuni anoste ori deja ştiute. Singurele fraze oarecum limpezi arată marea ei apăsare legată de soarta PSD.

Alina Mungiu-Pippidi: …PSD ar trebui să profite de cât de prost au guvernat liberalii, dar nu e sigur că au înțeles ceva din greșelile lor proprii. PSD trebuie să evolueze de la partidul care încasa la casierie taxă pentru numirea controlorilor de trafic aerian, avem nevoie de stânga, dar de una care pricepe, sau or să dispară, ca PASOK în Grecia.

Habar n-am dacă PSD va înţelege vreodată ceva din marile sale greşeli. Sincer, mă îndoiesc. Însă aria scepticismul pe care Alina Mungiu-Pippidi o interpretează pentru Qmagazine nu-i poate ascunde entuziasmul de-a mai transmite niscai indicaţii preţioase partidului iubit, chiar şi din Germania. Poate că o aude cineva.

În rest, oricât ar perora analista nostră despre nevoia de stânga, a greşit andrisantul. PSD, un partid condus de baroni putred de bogaţi, are legătură cu social-democraţia precum baba cu mitraliera. Iar asta n-o spun eu, ci stânga europeană.

2 comentarii la „Atinsă de iluzia grandorii, Alina Mungiu-Pippidi transmite indicaţii preţioase partidului iubit”

  1. La décadence. Cu ceva vreme in urma cine si-ar fi inchipuit ca gomoasa madama Mungiu Pippidi va ajunge sa dea interviuri pentru revista Florianei Jucan, cunoscuta ca iubita lui Gigi Kent.

  2. alinamungiupippidi si involutia rapida/ Ceas cu cuc si clepsidra cu mustiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.