Firea, altarul de la domiciliu, Pandele şi pomenile electorale: Unii cu brizura, alţii cu şampania franţuzească şi coniacul. Vive la différence

Recent, am văzut-o pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, pe post de preoteasă, intonând alături de soţul Florentin Pandele, în altarul de la domiciliu, o rugăciune. Apoi, am aflat că, dacă tot s-a spiritualizat adânc în propriul altar, primarul Pandele a distribuit şi pomeni electorale în parohia Voluntari. Dar nu oricum, ci în sacoşe pe care, fireşte, era inscripţionat numele său. În afară de aceste sacoşe, Pandele a distribuit şi oarece Iepuraşi de lux.

Toată tărăşenia cu pomenile lui Pandele din vremea coronavirusului, diferenţiate, nu i-a scăpat însă lui Clotilde Armand, care (franţuzoiacă, deh!) ştie ce şi cum cu şampania şi coniacul franţuţesc faţă cu uleiul şi pasta de tomate. Aşa că Armand a scris pe pagina ei de Facebook: Am văzut recent reportajul realizat de jurnaliștii de la Buletin de București despre cum distribuie angajații Primăriei Voluntari, în plină pandemie, 15.000 de sacoșe cu alimente pentru Paști (https://bit.ly/2VFedFx)
Sacoște inscripționate cu numele primarului Pandele care conțin ulei și făină. Bun, am înțeles… campanie electorală în plină pandemie. Apoi, m-am gândit să mă uit prin SICAP să văd pe ce aruncă cu banii primarul Pandele. Și ce să vezi? Dacă locuitorilor din Voluntari le-a distribuit ulei și făină, Direcţia pentru Educaţie Cultural Sportivă şi Identitate Comunitară Voluntari s-a apucat să achiziționeze pachete de lux pentru Paște. În loc de ulei și făină au cumpărat Moët, Armand de Brignac, Cognac Hennessy, Krug Grande Cuvée Champagne Premium, Dom Pérignon Vintage și alte ”chilipiruri” (detalii în comentarii). Socialism caviar… de la dl Pandele
.

Conform site-ului Buletin de Bucuresti, înainte de Paşte, angajații Primăriei Voluntari, distribuie sacoșe cu alimente. Ar fi vorba despre un contract atribuit prin procedură simplificată de către Direcția Educație Cultural-Sportivă și Identitate Comunitară Voluntari, în valoare de 610.999 de lei. Un pachet pentru locuitorii din Voluntari ar trebui să conțină o sticlă de ulei dublu rafinat, orez cu bob lung calitatea a I-a, faină albă de calitate superioară tip 000, zahăr și mălai de calitate superioară, ambalate în pungi de hârtie, măsline de masă și pastă de tomate bio, ambalată în cutie de metal.

Numai că Iepuraşii lui Pandele către omul de rând a produs deja multă rumoare. Diferă calitatea, dar și cantitatea produselor, mai ales în ce priveşte pasta de tomate. Dacă în acte era vorba despre pastă de roșii în cantitate de 500 de grame pentru fiecare sacoşa, în realitate oamenii au primit roșii tocate – 400 de grame cutia. Cei din Voluntari s-au ales şi cu niscai ulei rafinat, în loc de dublu rafinat iar orezul calitatea I a fost, în multe cazuri, „brizură”. Adică, spărtura de orez care rămâne în urma procesului tehnic de selecție, după cum arată Buletin de Bucureşti.

A inceput Saptamana Patimilor lui Iisus. O scurta rugaciune pentru insanatosirea bolnavilor si ocrotirea tuturor🙏

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 13 aprilie 2020

În rest, da, Pandele nu dă de pomană chiar dezinteresat, el investeşte în ceruri.

2 comentarii la „Firea, altarul de la domiciliu, Pandele şi pomenile electorale: Unii cu brizura, alţii cu şampania franţuzească şi coniacul. Vive la différence”

  1. Tintarul a devenit inamicul public numarul 1 al populatiei, spunea Firea in urma cu mai multi ani. In acele vremuri nici nu banuia ca, peste ani, ea va fi tintarul. Ma rog, tintaroaica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.