Avem şi noi faliţii noştri: Guşă, Cristoiu şi Turcescu laudă discursul lui Viktor Orban aidoma propagandiştilor de la tv rusă

Aflu că discursul premierului maghiar Viktor Orban de la Băile Tuşnad, care a pus UE pe gânduri şi a îngrozit Comitetul Internaţional Auschwitz, e ridicat în slăvi de un propagandist al lui Putin la televiziunea de stat din Rusia.

Păi ce, doar la televiziunea lor? Avem şi noi faliţii noştri. Discursul ţinut la Băile Tuşnad de liderul maghiar a fost cinstit precum o sfânta scriptură în emisiunea lui Cozmin Guşă de la Gold FM, dar şi într-un podcast Evz realizat de Robert Turcescu şi (da, aţi ghicit) Ion Cristoiu. Dacă, de pildă, te luai după cât de pătrunşi erau Cristoiu şi Turcescu de cele spuse de Orban, puteai crede că la Băile Tuşnad a grăit însuşi Mântuitorul.

După cum ştiţi deja, apocalipticul mesaj al lui Viktor Orban prezice declinul Occidentului. Premierul maghiar anticipează că pilonii civilizaţiei occidentale vor începe să se dărâme pe rând din cauza nenorocirilor legate de emigraţie, non-europeni, război, bătăliile dintre părţi ale Europei ş.a.m.d. Toate aceste prorociri îi cad în acest moment mănuşă lui Putin în disputa cu Occidentul, după ce a invadat Ucraina. Totodată, îl pune din nou pe liderul de la Budapesta în poziţia de avocat al Kremlinului. Un avocat din interiorul UE, ceea ce nu-l poate face decât fericit pe Putin.

Aşadar, admiratorii lui Putin din România, mă refer acum la Guşă, Cristoiu, Turcescu, bine atinşi de mania dumnezeirii, nu s-au lăsat mai prejos decât propagandistul de la televiziunea rusă. Au băgat şi ei capul în fotografia cu Orban la Băile Tuşnad. Cine ştie, poate că, într-o zi, cineva îi remarcă, acolo sus, la Moscova, dacă nu cumva deja s-au distins şi sunt pe lista pentru vreun premiu Lenin, Stalin, Jirinovski sau poate chiar marea medalie Putin.

Discursul liderului naţionalist de la Budapesta, catalogat de oameni care nu gândesc precum Cristoiu, Guşă ori Turcescu drept stupid şi periculos, le aminteşte supravieţuitorilor Holocaustului de perioadele sumbre ale propriei lor excluziuni şi persecuţii, motiv pentru care Comitetul Internaţional Auschwitz a cerut Bruxelles-ului să se distanţeze de insinuările rasiste ale lui Orban. Nu doar IAC a reacţionat, ci, foarte important, o consilieră a lui Viktor Orban. Ea a demisionat, deşi stă lângă liderul maghiar de 20 de ani, fiindcă a considerat mesajul premierului maghiar de la Băile Tuşnad: pur rasist.

În rest, mai consemnez declaraţia lui Robert Frolich, rabinul-şef din Ungaria. El a spus, legat de discursul lui Orban din România: Pe această planetă există doar o singură rasă cu două picioare, care munceşte, vorbeşte şi uneori gândeşte – homo sapiens. Poate că părerologii autohtoni, lăudători ai discursului stupid şi periculos clamat de liderul maghiar, se vor apleca într-o zi asupra respectivei declaraţii. Însă doar dacă, vorba rabinului: uneori mai şi gândesc.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Avem şi noi faliţii noştri: Guşă, Cristoiu şi Turcescu laudă discursul lui Viktor Orban aidoma propagandiştilor de la tv rusă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.