Bac-ul, Bianca Drăguşanu, Cruduţa şi gonflabilele

Anamaria, Alexandra şi Daniela au obţinut nota 10 la Bac-ul care a îngenunchiat jumătate dintre absolvenţii de liceu. Trei tinere care au avut însă şi curajul să spună limpede că, din păcate, trăiesc în societatea care ridică fufele la rang de idoli.

Fireşte, elevele nu s-au exprimat ca mine, ci decent, afirmând că atâta vreme cât la televizor vor fi promovate drept modele Daniela Crudu ori Bianca Drăguşanu, mulţi dintre elevi nu vor reuşi să promoveze măcar Bacalaureatul.

„Sunt modelele de la televizor care ajung prezentatoare, iar ziarele scriu că au salarii de mii de euro, dar ele de-abia şi-au luat Bac-ul sau nu şi l-au luat deloc. Și probabil că acolo le fuge mintea unora și spun că se poate reuși și așa în viață. Cred că trebuie făcută o schimbare și aici, pe cine promovăm și pe cine nu”, mai susţinea Alexandra, absolventă a Liceului „Gheorghe Șincai” din Cluj. Adevărat, nimic mai ademenitor pentru cei foarte tineri decât fascinaţia nimicului.

De când lumea, copiii, ca şi tinerii, spun adevărul, nu-i vreo noutate. Paradoxal însă, în scumpa noastră ţărişoară, politicienii, favorabili ori nu demiterii lui Băsescu, n-au curajul să afirme public aşa ceva. Şi asta din simplul motiv că  prea multe posturi de televiziune le-ar da, automat, interzis pe ecran. Iar dacă nu apar cât mai des la televizor, nu există.

Dar iată, trei eleve de 10 la Bac nu se tem că vor fi ignorate de moderatorii tv. Mai mult, spun că viaţa nu-i chiar o curvă ale cărei moravuri e bine să le trecem cu vederea. Cum n-o să le asculte nimeni, cu siguranţă vor pleca în lumea largă – mai devreme sau mai târziu.

Sunt încă multe ţări unde bunul simţ a rămas avocatul adevărului. Ţări în care Bianca Drăguşanu ori Cruduţa, ca să rămân doar la cele două celebrităţi în discuţie, nu-s altceva decât nişte banale  gonflabile.

2 comentarii la „Bac-ul, Bianca Drăguşanu, Cruduţa şi gonflabilele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.