Băsescu, ultraşii, cocktail-ul Molotov, Compania şi planul de rezervă

I-a cărat pumni în gură până ce i-a rupt rochia, relata deunăzi un tabloid despre scandalul – declanşat într-un studio tv – dintre o piţi de două parale şi-un amurez fanat de pe alte meleaguri. La Universitate, la Colţea ori în Piaţa Unirii ultraşii au aruncat cu pietre din caldarâm în capul jandarmilor, iar primele ponoase le-a tras noul costum al Puterii, abia îmbrăcat, nu pentru o emisiune tv, ci pentru poză de grup în cinstea preconizatei creşteri în sondaje.

În consecinţă, fotografia festivă a fost amânată sine die, iar costumul, sfâşiat bucăţi-bucăţi, în mare parte ars şi de stropii incandescenţi ai cocktail-urilor Molotov, a ajuns deja la coşul de gunoi. Las la o parte diversiunea legată de „manifestanţii” care au incendiat centrul Bucureştiului, pentru că eu, unul, am tot văzut scenariul ăsta, între ’90 şi ’96, din poziţia de reporter, chiar de la faţa locului.

Constat doar că Traian Băsescu o apucă – uşor, dar sigur – pe drumul fără întoarcere al politichiei după ureche. Aşa că îmi aduc aminte de Securitatea lui Ceauşescu care, adevărat, nu l-a împins pe comandantul suprem în prăpastie, ci doar l-a lăsat să păşească în gol. Acum, în gol a păşit Traian Băsescu, cel care credea că populaţia acestei ţări suportă orice doar pentru că, de pildă, toate supapele sunt deschise către Italia şi grădinile de căpşuni din Spania, unde îi tot îndemna pe români s-o apuce. Iată că a avut o mare surpriză – nu-i doar cum vrea Jupânu’. Iar Băsescu, Boc&Compania, ca şi Ceauşescu&soţia, n-au nici măcar un plan de rezervă. Nu ca să fugă în Iran, ci doar ca să gestioneze haosul pe care l-au creat.

3 comentarii la „Băsescu, ultraşii, cocktail-ul Molotov, Compania şi planul de rezervă”

  1. Corect, in toate … asa cum te stiu. Sinistru tablou, dar adevarat. Cand ai timp, citeste maine o „contrareplica”, pe aceeasi tema!

  2. Stimabile, ca sa existe o „contrareplica”, trebuie sa ne aflam macar in fata unei replici. Replica pe care eu nu o vad pe acilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.