Cum să fentezi 20 de ani de închisoare după ce ai hăcuit un om cu sânge rece

Cazul Carmen Bejan –  tânăra care a rămas gravidă în penitenciar – aruncă justiţia română într-un derizoriu din care, drept să spun, chiar nu ştiu cum va ieşi. Mult prea strâns legată la ochi, solemna doamnă Justiţia nici că mai sesizează momentul în care beizadelele care ucid oameni pe şosele ori criminalii cu minţi diabolice o scuipă drept în faţă. Mai trist, nici că  încearcă să se mai şteargă.

De pildă, în timp ce Andrei Andronie era eliberat din arest de către magistraţi cu o nonşalanţă demnă de o cauză mai bună, pe motiv că nu-i pericol public, o tânără criminală cu sânge rece îşi netezea cu dibăcie drumul spre libertate. Justiţia noastră l-a lăsat slobod pe Andronie fiindcă „măsura arestării preventive nu trebuie luată numai pentru a asigura o satisfacţie morală rudelor victimelor şi, în extenso, opiniei publice”. Urmează Carmen Bejan?

Nu mă erijez în magistrat. Însă una-i un nefericit accident rutier cu victime şi alta-i ca Andronie să alerge prin oraş cu un bolid supersonic – curmând viaţa unor nevinovaţi în floarea vârstei – doar ca să scape de poliţiştii care-l urmăreau atât pentru viteză excesivă, cât şi pentru că-l bănuiau îmbibat de alcool. Andronie a omorât din culpă. Chiar dacă îl strivesc circumstanţele agravante, are toate şansele să scape „cu suspendare”.

Iată însă că, în România, şi cine tranşează un om cu sânge rece găseşte calea spre libertate. Carmen Bejan  – studenta la medicină condamnată definitiv pentu că a hăcuit un bărbat de 65 de ani doar fiindcă n-ar mai fi dorit să-i achite serviciile sexuale, după care  îndeasă bucăţile ciopârţite din trupul omului într-un portbagaj – a rămas gravidă în penitenciar, în pofida faptului că nu avem informaţii care să releve că ea întrunea condiţiile unor vizite intime. Fireşte, nu-i cazul vreunei alte Sfinte Fecioare. Ştim cine este tatăl – un deţinut din acelaşi penitenciar. O să aflăm curând cum au reuşit ei să facă sex, dar mai ales cine a protejat întâlnirea lor.

Acum însă, important este doar că, gravidă în cinci luni, Carmen Bejan are toate şansele să întrerupă pedeapsa de 20 de ani de puşcărie pentru uciderea lui Trifu Schroth.  Odată aflată în libertate, ea poate găsi „enşpe” soluţii să scape de pedeapsă. Chiar poate naşte ani la rând. Lovitura acestei tinere, care dă în continuare dovadă de mult sânge rece punând la cale un asemenea plan, este una de-a dreptul diabolică, iar justiţia noastră pare a fi fost făcută şah-mat.

Iar dacă doamna Justiţie pierde şi o asemenea partidă pe mâna ei, primul care trebuie să reacţioneze este ministrul de resort, printr-o necesară demisie.

5 comentarii la „Cum să fentezi 20 de ani de închisoare după ce ai hăcuit un om cu sânge rece”

  1. …s-a compromis deja prin incompetenta, coruptia endemica, circul ieftin pe care l-a creeat NUMAI in ultimii 3 ani privind celebrul caz Sorin Ovidiu VANTU!

    In acesti 22 de ani, coana Justitia a facut prea des caca in pantaloni si, mai trist, a dat dovada de o lasitate greu de imaginat, manifestand exces de zel in cazuri insignifiante si totala absenta in cazuri de sute de milioane de euro frauda!

    Cu alte cuvinte, lasitatea/iresponsabilitatea coanei Justitia s-ar traduce prin esxpresia „dura cu mieii, blanda cu leii”!

    Despre mafiotii in roba nu mai povestesc, devine deja redundant…

  2. Zob si pulbere, violata frecvent in Piata Constitutii, colt cu Virtutii

  3. Primum, vivere, deinde phylosophare… Fata nu-i la prima reuşită vulvovibrantă şi, putem sesiza, progresul de la făcut bani cu nurii la trafic de carne vie din propria producţie. Trântind pe tarabă rodul cuplării între o ucigaşă şi-un traficant de droguri, nevinovat şi fără datorii morale către alţii venind la părinţi, „studenta” face troc cu noi toţi, nu doar cu judecătorii. Codul Civil atribuie moştenitorilor şi activul şi pasivul, creditele şi datoriile, aşa că judecătorii îi iau acasă plodul în mod just, fiincă ne-au rămas datori. Mama o s-o şteargă după al treilea alăptat în Occident, autată de banii şi viclenia dealerului de heroină. Noi rămânem aici pe veci stăpâni pe deficite şi debite, conform Constituţiei şi legilor UE.

  4. jegul asta de justitie de ani de zile ne pune bete-n roate. putem injura politicienii cat vrem ca la usa cortului, justitia este marea buna in aceasta tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.