Blasfemie a Antena3: Dan Voiculescu, catalogat drept securist. Ciuvică intră în rolul stupidului de serviciu. Gândea şi Badea, luaţi pe nepregătite VIDEO

Aseară, mă sună un prieten: Uită-te la Antena 3, te vei amuza copios.

Zapez şi îl aud pe pe Mugur Civică care spunea că Dan Voiculescu n-a fost securist, ba dimpotrivă.

Discuţia, aflu ceva mai târziu, plecase de la un invitat care, bravo lui, a avut îndrăzneala să afirme la Antena3, „stindard” al luptei împotriva securiştilor de tot felul, faptul că însuşi Voiculescu, fondatorul acestui post de televiziune, a avut strânse legături cu Securitatea comunistă.

Mai știu un partid înființat de un securist, Voiculescu. Nu Vlad Voiculescu, ci Dan Voiculescu. Așa, pe speța asta, ați putea fi foarte ușor atacabili și dvs, a spus Pavel Popescu, deputat PNL, la Antena3, iar în studio s-a făcut linişte.

Apoi, sare Ciuvică (insultând invitatul reponsabil de blasfemie) şi afirmă că nici vorbă ca Voiculescu să fi fost securist. Luaţi pe nepregătite, Mihai Gâdea şi Mircea Badea mijesc derutaţi, dar se vedea de la o poştă că nu erau deloc în largul lor. Chiar au încercat să apeleze şi la umor, care însă n-a fost de partea lor, iar  argumentele lipseau cu desăvârşire.

A funcţionat oarecum instinctul de conservare, fiindcă imediat după ce a început discuţia legată de securismul lui Voiculescu, Gâdea a spus: Publicitate, dar nu-ş din ce motive transmisia n-a fost întreruptă imediat.

Revin la Ciuvică, care încearcă să gestioneze criza din poziţia stupidului de serviciu, a spus: Trebuie să fii mult prea bou ca să-l ataci pe Voiculescu pe tema asta, CNSAS a spus că Voiculescu nu a fost securist, i-au găsit două chestii de la serviciul lui că a dat informații la Securitate.

Şi astfel, s-a acoperit din nou de ridicol. Cu ani în urmă, chiar el, Mugur Ciuvică, a fost mult prea bou, îl citez, fiindcă susţinea că Voiculescu a colaborare cu Securitatea comunistă. Povestea este una arhicunoscută, nu insist. În prezent, fireşte, s-a sucit,  că doar e pe statul de plată al Antenei3.

 

Pentru împrospătarea memoriei colective: Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu, fondatorul Antenei3, a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970.  Atunci, a primit numele conspirativ Mircea.

Voiculescu, susţinea CNSAS, a relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete intre sportivi romani şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovaca, unde a însoţit ca translator echipele romaneşti de hochei pe gheaţă. De asemenea, în 1973 a fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a, care i-a dat numele de cod Felix şi, timp de doi ani, a scris o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinătate şi cetăţeni străini.

În 2004, Dan Voiculescu a declarat pe propria răspundere, la începutul mandatului de senator, că nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică, recunoscând însă ulterior, în urma deciziei CNSAS şi a materialelor de presă, că a fost informator.

În 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea, respingând recursul lui Voiculescu împotriva hotărârii din februarie 2010 a Curţii de Apel Bucureşti prin care menţinea verdictul dat de CNSAS în 2006. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.