Invocând o ipoteză a lui Cristoiu, propaganda rusă «e gata să-l bage» pe Iohannis la puşcărie

Propaganda rusă în România, prin vocea agenţiei Sputnik, invocă o ipoteză al lui Ion Cristoiu ca să ne spună – preşedintele Iohannis va ajunge la puşcărie.

Încercând să fie convingătorii de la început,  activiştii de la Sputnik titrează: Iohannis, veste cumplită – e distrus de cel mai mare analist: ”Va sărbători la Jilava”

Motivul acestui titlu, ridicat la rang de profeţie, pare legat de ultimul sondaj de opinie comandat de PNL, în care Iohannis iese bine, iar Dragnea, liderul PSD, extrem de prost.

În logica de timp noua a combatanţilor de la Sputnik – pe care îi cataloghez din nou, cu mirare, infantili -, nu Dragnea, aflat deja la a doua condamnare, protagonist într-un alt dosar fierbinte al DNA – Tel Drum, este puşcăriabilul, ci Iohannis.

Nu caut însă vreo brumă de corectitudine în textul a propagandei ruse, ci doar observ cum diletantismul celor de la agenţia Kremlinului face tot posibilul să nu treacă neobservat.

În textul invocat de Sputnik, Ion Cristoiu, un eurosceptic declarat, scrie: dacă, enunţând o ipoteză, dar pentru agenţia rusă supoziţia lui Cristoiu devine certitudine.

Dacă va pierde alegerile (Iohannis – n.m.), va sărbători Mica Unire la Jilava. Dacă le câștigă va sărbători 24 ianuarie 2020 la Iași, prins în Hora Unirii cu toți Șefii Sistemului instituțiilor…, susţinea Cristoiu în articolul Klaus Iohannis de Ziua Unirii: De la măreția consensului de tip prezidențial la micimea răfuielii de tip TeFeList

În rest, nimic nou pe frontul de est: Sputnik continuă să scrie despre liderii PSD ca şi cum ar fi integraţi în Federaţia Rusă, o promovează pe Viorica Dăncilă pentru fotoliul de la Cotroceni în cel mai pur stil sovietic, îl reabilitează pe Ceauşescu, iar toţi românii ostili Uniunii Europene, fie ei politicieni, jurişti ori ziarişti, sunt în continuare catalogaţi drept „arhangheli” ai luptei împotriva „Occidentului decadent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.