Bombasticul Chitic, dă-i şi luptă să-l eclipseze pe Caţavencu: Da, suntem extremişti; Da, suntem negaţionişti

Un om nu trebuie să încerce decât ceea ce poate, spune nemuritorul Caragiale, dar mulţi dintre contemporani, chiar dacă nu pot, fiindcă n-au cu ce, încearcă, de câte ori se iveşte prilejul.

De pildă, Dan Chitic, avocat, fondator de mișcare național-patriotică, suveranist, negaţionist al pandemiei, vajnic luptător împotriva dictaturii sanitare şi un răsfăţat al propagandei ruse, care i-a dedicat zeci de articole, încerca ieri să-l eclipseze pe Nae Caţavencu. Cel din urmă, după cum ştiţi, tot avocat, tot demagog, director-proprietar la Răcnetul Carpaților, prezident-fundator al Societății enciclopedice-cooperative Aurora economică română, cu o dorinţă nestăvilită de parvenire politică.

Caţavencu, O scrisoare pierdută: …Puteţi, d-lor, să întrerupeţi, pentru că eu am tăria opiniunilor mele… Da, suntem ultra-progresişti, da, suntem liber-schimbişti… Or… conduşi de aceste idei, am fundat aci… în oraşul nostru „Aurora Economică Română”, soţietate enciclopedică-cooperativă, independentă de cea din Bucureşti…

Dan MV Chitic, ieri în Piaţa Victoriei: …Ne-au făcut extremişti… ne-au făcut extremişti, ne-au făcut negaţionişti. Da, suntem extremişti, extremişti pentru drepturile noastre. Da, suntem negaţionişti. Suntem negaţionişti ai dictaturii. Şi nu vom fi colaboraţionişti cu un regim care este gata să încalce toate drepturile, să ne transforme în viermii lumii…

Chitic, ca orice clovn, chiar dacă se face de râs, nu se prosteşte degeaba. Aşteaptă, cel mai probabil, că să fie uns oareşce lider, dar mă îndoiesc profund de menirea sa de conducător, devreme ce are doar vreo cincisprezece adepţi.

În rest, să fii extremist pentru drepturi fundamentale – ditamai absurdul. Extremismul promovează doar o nedemocratică intolerantă cu puternic miros de fanatism, care are legătură cu libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept ş.a.m.d. precum baba cu mitralieră.

Un comentariu la „Bombasticul Chitic, dă-i şi luptă să-l eclipseze pe Caţavencu: Da, suntem extremişti; Da, suntem negaţionişti”

  1. Cine este Dan Chitic. Un fel de continuator al lozincii de tristă amintire: Stalin și poporul rus libertate ne-au adus, lider al protestelor anti-carantinare, dar și fervent susținător Roexit – ieșirea României din UE, alături de Daniel Dragomir, tocmai condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, dat în urmărire după ce a spălat și putina.
    Ieri, Chitic tocmai a depus la Renate Weber un memoriu făcut de avocatul Gheorghe Piperea, cel care se jura că o să avem dictaură militară din cauza pandemiei și le spunea omanenilor ca statul o să le ia copii bolnavi de coronavirus cu arcanul. Povesta asta aduce aminte de momentul referendumului pentru familia tradițională. Atunci se spune o altă aberație, foarte răspândită de popi, dar nu numai – homosexualii ne vor lua copiii. Memoriul depus de Chitic îi cere Renatei Weber să atace la CCR legea carantinării pacienților infectați cu coronavirus. Din câte se vede acum, pare ușor confuză în acestă privință și se cam codește, dar vom vedea ce va fi.
    Chitic este de multă vreme unul dintre cei promovați asiduu de propaganda rusă în Sputnik, agenție de presa oficială a guvenului rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.