Gâlceava dintre Ana Birchall, Tudorel Toader şi Olguţa Vasilescu sau hâţa-hâţa, cine mi-a-împuşcat maimuţa

Gâlceavă distanţată între Ana Birchall, Tudorel Toader şi Olguţa Vasilescu, un fel de hâţa-hâţa, cine mi-a împuşcat maimuţa. Motivul ciorovăielii: amenda de trei milioane de euro decisă de justiția europeană pentru că România n-a transpus Directiva privind spălarea banilor.

Context: La 16 iunie, România și Irlanda au fost obligate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene la plata către Comisie a unei sume forfetare în cuantum de trei milioane de euro și, respectiv, două milioane de euro pentru că n-au transpus complet, în termenul prevăzut, Directiva privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

Aşadar, Ana Birchall îl acuză pe Tudorel Toader de tupeu ordinar ca şi de faptul că poartă cea mai mare parte din responsabilitatea şi vina acestei amenzi. Ulterior, acesta se burzuluieşte la Birchall, care ar face mătănii la zidul democraţiei europene, dar ne trimite şi la uituca Olguţa Vasilescu – ea nu și-ar mai aduce aminte de subiectul directivei privind spălarea banilor. Ca să îţi aduci aminte trebuie să ai…minte, după cum afirma Tudorel Toader, căruia, printre altele, Olguţa Vasilescu îi transmitea să n-o amestece pe ea în nerealizările lui ca ministru al Justiţiei.

Numai că toţi au pierdut o altă excelentă ocazie să tacă. Pe scurt, în 2017, atunci când România avea termen să transpună respectiva directivă, Guvernul şi Parlamentul erau controlate de Liviu Dragnea şi, până în 2019, cel din urmă a fost jupânul absolut. Lideri mai mari ori mai mici din PSD sau miniştri din afara partidului care executau întocmai şi la timp ordinele venite de la liderul maxim, mă refer acum la Tudorel Toader, n-aveau curaj nici măcar să deschidă vreo discuţie cu Dragnea legată de spălarea a banilor – prietenii ştiu de ce. Că doar nu vorbeau despre funie în casa spânzuratului. Capisci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.