Ca să vezi miracol! Viorica Dăncilă a învățat engleza. Sau nu?

Răsfoiesc pe YouTube un promoțional Evz cu Viorica Dăncilă în speranța că îmi mai lărgesc orizontul cu vreo nouă perlă devastatoare, dar nimic. Însă tocmai când mă pregăteam să închid, am o revelație: Viorica a învățat engleza. Una de Oxford, din câte bănuiesc, de vreme ce-i atacă pe alți vorbitori de engleză. Asta-i chiar o știre fiindcă nu cu multă vreme în urmă era deranjată profund de întrebările în engleză, la care dădea răspunsuri stupide, poleite patriotard, de genul: Să știți (zicea ea prin 2019) că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză, dar țin mai puțin la această țară.

Pe scurt, într-un recent podcast Evz, Ionuț Costache declară bombastic că intenționează să facă o reparație istorică legată de atacurile la care ar fi fost supusă Viorica Dăncilă de-a lungul spumoasei și ilarei cariere politice. Apoi, invitata e lăsată să spună o mulțime de platitudini din postura de victimă a trădărilor din fostul ei partid, pe care le-a mai enunțat de multe ori, dar, la un moment dat, Cristache are extrem de proasta inspirație să-i ceară fostei ocupante a fotoliului de la Palatul Victoria părerea despre engleza vorbită de Nicolae Ciucă, actualul premier.

Inițial, Dăncilă dovedește oarece instinct de conservare și evită să se pronunțe, exact ca pe vremea în care Dragnea o considera marioneta lui. Totuși, la insistența lui Cristache, ea declară că a înțeles cu dificultate engleza lui Ciucă. Foarte greu! Unele cuvinte… foarte greu exprimate, după cum conchidea invitata. Ca să vezi minune! Dăncilă a învățat engleza! Altfel s-ar fi abținut să catalogheze doct exprimarea lui Ciucă.

Întrebarea e când s-a petrecut miracolul. În urmă cu doar trei ani, Dăncilă spunea, diplomatic, că nu vorbește în limba lui Shakespeare din teama de a nu face o anumită greșeală, dar și că e gata să-și ia profesor de engleză, în cazul în care ajunge la Cotroceni. Ceea ce arăta că nu știa deloc ori că vorbea foarte prost.

Chiar să-și fi luat Dăncilă un profesor, deși n-a ajuns la Cotroceni? Să pricep și că acum ea nu mai vorbește romgleza, ca pe vremea în care îi spunea Papei Francisc: Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity, ca să dau doar un exemplu. Să fi dobândit Dăncilă, peste noapte, o engleză de Oxford dacă-i transmite didactic lui Ciucă: Unele cuvinte… foarte greu exprimate. Sau nu?

În rest, încă un podcast promoțional Evz din care reiese că nici Cristache, nici invitatul nu realizează că dialogul lor a fost doar o lehăială în exces.

Citește și:

Un comentariu la „Ca să vezi miracol! Viorica Dăncilă a învățat engleza. Sau nu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.