Aberațiile din podcasturile colonelului Turcescu sau gulgute și dezinformare crasă

Din podcasturile lt-colonelului Robert Turcescu (doar el ne-a vorbit despre acest misterios grad sub acoperire) aflăm că armata va militariza mintenaș internetul, dar și că – atenție! – în România se vor aduce rachete nucleare.

Povestea cu militarizarea internetului e în realitate o gulgută, nu insist, însă aberația cu rachetele nucleare ce tocmai vor poposi în România, după cum aiura un invitat al colonelului, înghițită de Turcescu pe nemestecate, ține perfect isonul propagandiștilor televiziunilor de stat din Rusia. Mă refer, de pildă, la Vladimir Soloviov de la Rossiya 1, promotorul tezei că noi, românii, trebuie să fim bombardați preventiv de armata rusă pe motiv că ne înarmăm și pentru că, precum occidentalii, am devenit obraznici.

Nu e prima dată când podcasturile de la Evz ale lui Turcescu propagă absurdități mai dihai decât narativele Kremlinului. Și nici când el ori vreun invitat anunță un eveniment înainte ca acesta să se producă, ceea ce, de regulă, se cam numește dezinformare crasă. Una cu oarece sursă de emoție: rachete nucleare. Deunăzi, ca să dau doar un exemplu, într-un alt podcast, cu Ion Cristoiu invitat, Turcescu sugera că nu rușii care au invadat Ucraina poartă vreo responsabilitate, ci că, de fapt, Zelenski ar fi cel care își omoară propriul popor. Păi exact așa zicea și Putin după ce, în februarie, a odonat prăpădul. Ce coincidență! Sau nu?

Citește și:

Un comentariu la „Aberațiile din podcasturile colonelului Turcescu sau gulgute și dezinformare crasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.