Câinele moare de drum lung şi Cornel Nistorescu de «dragul» diasporei. Până mai ieri o critica aprig

Pe Cornel Nistorescu l-a apucat brusc dragul de diaspora care a stat în ploaie și s-a luat de gât cu polițiștii din diverse țări ca să-l voteze pe Klaus Iohannis.

Azi (Klaus Iohannis -n.m.), se teme de întoarcerea în țară a celor care l-au votat, necăjiții plecați la muncă, românii care au stat în ploaie și s-au luat de gît cu polițiștii din diverse țări ca să ajungă să-l voteze pe Klaus Iohannis. Cum să nu voteze cu Băsescu și, mai apoi, cu Iohannis? Erau siguri că votul lor are puterea unui cui bătut în capacul sicriului pentru înfrîngerea comunismului care amenința România! Nici prin vis nu le-a trecut că se înghesuie ca proștii să pună umărul la victoria Noii Securități, scria Nistorescu în articolul Colegul Iohannis, publicat în cotidianul.ro.

Ce sfântă distanţare a ziaristului nostru atomic – un îndărăt cam pe faţă. Straniu! Până mai ieri, el înfiera diaspora (care se înghesuie ca proștii) cu adâncă mânie proletară tocmai pentru că pusese umărul la victoria Noii Securități.

Răţoiala lui Nistorescu la adresa lui Iohannis e o poveste veche. Nu m-a interesat niciodată în mod deosebit. E atât de piţigăiată încât îl poate dezamăgi până şi pe cel mai aprig critic al actualului preşedinte. Dar să te răsteşti la o persoană, indiferent ce nume poartă, pentru că le cere celor din străinătate, cu precădere din Italia, să nu vină acasă în această perioadă de vârf a pandemiei, e de-a dreptul ticăloşie josnică.

Chiar în urmă cu o săptămână, românii responsabili (din Spania, Italia ori din Germania) le-au cerut conaţionalilor care muncesc peste graniţă să nu se întoarcă acasă în vârful acestei crize fără precedent, să nu rişte sănătatea familiilor şi a comunităţii. E plin netul de mesajele lor.

În rest, nu Iohannis, aşa cum vrea să sugereze Nistorescu, ci Băsescu a câştigat alegerile cu votul disporei. Însă, iată, distanţarea asta din vremea coronavirusului creează şi multă confuzie.

Un comentariu la „Câinele moare de drum lung şi Cornel Nistorescu de «dragul» diasporei. Până mai ieri o critica aprig”

  1. A fost mereu un soldat credincios al partidului. Ieri comunist, azi pesedist, mine vede el cum se mai orienteaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.