Carmen Avram, ultimul exerciţiu de ipocrizie: Deşi propulsată în PE de autoritarul Dragnea, se «teme» de dictatori

Discursul de ieri din plenul Parlamentului European al europarlamentarei Carmen Avram, legat de Revoluţia din 1989, a fost un desăvârşit exerciţiu de ipocrizie.

Cred însă că nu întâmplător, Avram a evitat în spiciul ei cuvânt comunism, dar, în schimb, a făcut aluzie la o ipotetică dictatură care ne poate paşte.

Să fim cu toții atenți la primele semne de dictatură, pentru că astăzi ea e mult mai subtilă ascunzându-se uneori chiar în spatele unei aparențe democratice și putând perverti prin manipulare chiar și minți luminate, spunea Carmen Avram, în PE, conforma Antena3. Tot ea scria pe pagina de Facebook :…Iar eu am atras atenția că dictatura moare greu şi, până atunci, se tot reinventează. Fiți atenți la semne şi, dacă apar, denunțați-le repede, tare si ferm!

Ulterior, am urmărit toată expunerea ei din PE (un minut şi patruzeci de secunde) şi m-a pufnit râsul. Parcă auzeam de funie în casa spânzuratului. Păi tocmai autoritarul Liviu Dragnea a propulsat-o pe respectiva doamna în capul listei PSD pentru europarlamentare. Apropo de semnele care apar şi trebuie denunţate repede, tare si ferm, după cum spunea europarlamentara noastră, fostul lider PSD avea apucături dictatoriale greu de ignorat, cu mult înaite de a intra în puşcărie. Numai că, în pofida faptului că Dragnea era lovit tot mai des de puseuri autoritare, în martie a.c., tocmai Carmen Avram spunea că i se pare firesc ca el să candideze la prezidenţiale. Ba chiar, cu un vibrant omagiu, l-a îndemnt să-şi anunţe candidatura într-o atmosferă festivă. Iată că acum se teme se dictaturi şi dictatori. Ca să vezi sucire.

Anul acesta, tot în martie, Dragnea anunța că partidul pe care-l conducea a pus-o pe Carmen Avram pe locul doi al listei de candidați la alegerile europarlamentare pentru că e un patriot și un om care a sprijinit mereu principiile și abordarea PSD.

Nu doar ziariştii l-am catalogat pe Dragnea drept un dictator, ci foarte mulţi lideri din PSD. Atât înaite de a intra la puşcărie, cât şi după. Printre ultimii a fost Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD, cel care a zis recent: S-a încheiat epoca în care partidul a fost condus de un «tătuc». Concret, cred eu, autoritarul Dragnea se afla cam la finalul drumului către o dictatură, fie şi una fantezistă. Spun asta pentru că, în ultimi ani, Liviu Dragnea renunţase la orice aparenţă de proeuropean, refuza să intre, chiar şi de formă, în pielea unui socialist cât de cât modern şi îmbrăţişa un discurs de dictator naţional-comunist. Aveam senzaţia că încercă să devină un fel de reîncarnare a Geniului din Carpaţi. Mai mult, deja începuse să se creadă un responsabil absolut pentru PSD, pe care-l confunda cu România.

În rest, cum era de aşteptat, Sputnik, vocea propagandei ruse, titra azi: Carmen Avram, declarație de excepție, lecție de subtilitate politică la Bruxelles.

2 comentarii la „Carmen Avram, ultimul exerciţiu de ipocrizie: Deşi propulsată în PE de autoritarul Dragnea, se «teme» de dictatori”

  1. Carmen Avram, zisă şi Ana lu Manole, explica cum a cuprins-o iubirea de PSD: Erau ca în poezii, prin foc, prin mii de baionete, urcam acum sus… A fost lupta asta îngrozitoare a lor, veneau din față, erau ca Ana lui Manole. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare…

    Iubirea asta cu ventilatoare se numeşte Sinecură te iubim că ca tine nu găsim.

  2. Polticiana de carton Carmen Avram, o specialista la osnale cu toptanul. Ce spunea penibila despre despre lumina politicii Viorica Dăncilă: O femeie, ca un general neinfricat. Carmen Avram nici nu isi da seama ca lauda fara acoperiree suna a calomnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.