Ceva este în neregulă totuşi cu sănătatea preşedintelui

Cineva mi-a atras atenţia asupra “fişei” de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu, publicată cu o insistenţă maladivă în paginile cotidianului Tricolorul. Corneliu Vadim Tudor este singura sursă din România care a vorbit despre subiectul sănătăţii preşedinteluin până ce a reuşit să provoace o discuţie naţională pe această temă, găzduită de cele mai importante mijloace de informare ale audio-vizualului.

Nu dau o ceapă degerată pe “informaţiile” lui Vadim, cu atât mai puţin pe acelea pe care tribunul jură cu mâna pe Scriptură că sunt adevărate, aşa cum a jurat la sfârşitul săptămânii trecute la tv  că preşedintele are o boală incurabilă. Vadim a făcut şi agenda preşedintelui, pentru săptămâna în curs:  ca să  inducă în eroare poporul că nu  este bolnav, va vizita câteva localităţi inundate de Dunăre. Numai că, agenda reală a preşedintelui, ţinută în cel mai desăvârşit secret, a avut un cu totul alt desfăşurător: luni, 2 martie, Traian Băsescu n-a făcut băi de mulţime în satele inunadate de Dunăre, ci şi-a început vizita oficială în Kazahstan. Vizita a fost anunţată abia pe 1 martie, după ce Vadim a comis deja dezinformarea cu “vizita” la inundaţii.

În acelaşi timp, pe scena internă a ţării au loc mişcări ciudate. PD-L a demarat procedurile de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană. Dovezile invocate de PD-L pentru revocarea lui Geoană sunt subţiri. Regulamentele celor două Camere au fost încălcate parcă la întrecere, dar oricum, dacă ar fi participat la un concurs, câştiga detaşat Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. Speculaţiile pe tema suspendării lui Geoană nu au întârziat să apară, iar cea mai importantă dintre ele se referă exact la starea de sănătate a preşedintelui.

Dacă preşedintele ar avea o boală incurabilă şi nu şi-ar putea desfăşura actul exercitării puterii, conform prerogativelor constituţionale, funcţia sa ar fi preluată de cea de a doua poziţie în stat, respectiv, de preşedintele Senatului. Viteza cu care se desfăşoară lucrurile în acest moment pentru revocarea lui Geoană, dă curs bănuielii că PD-L nu doreşte ca puterea să fie transferată unui membru al PSD, în situaţia în care  preşedintele ţării ar fi nevoit să renunţe la prerogative, pe motiv de sănătate. Or, PD-L face eforturi vizibile pentru înlocuirea lui Geoană, cu un membru al partidului de guvernământ şi păstrarea puterii în familie. Indiferent care este adevărul, dacă PD-L îl va revoca pe Geoană, va controla, practic, toate cele patru puteri în stat: Preşedinţie, Senat, Camera Deputaţilor şi Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.