Mircea Geoană a vândut funcţiile în stat la bucată

Numărul doi în stat, Mircea Geoană, are probleme mai mai decât păstrarea funcţiei de preşedinte al Senatului. Creditorii îi bat la uşă, iar auditul ia la puricat visteria partidului, la cererea lui Victor Ponta.

Geoană se face că nu pricepe ce vor creditorii şi preferă să vorbească despre visterie şi cheltuielile prilejuite de alegerile prezidenţiale, arătând cu degetul spre Hrebenciuc, şeful de campanie, care plasează problema la trezorier. Problema nu e cum s-au cheltuit cele două milioane de euro, care nu ies la inventar, ci ce vor ceilalţi creditori de la Geoană, care îi bat insistent la uşă. Chestia e că Geoană, care s-a văzut deja la sfârşitul lunii noiembrie preşedintele României, a cam început să vândă posturi cheie în administraţia de stat.

Şi ne referim la poziţii extrem de importante în Administraţia Prezidenţială şi când vorbim despre această insitituţie, nu trebuie să pierdem din vedere Departamentul Securităţii Naţionale, Departamentul Relaţii Internaţionale, Departamentul de Sănătate Publică, Departamentul Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional, Departamentul Managementul Resurselor şi Compartimentul Protocol. Geoană s-a hazardat să numească deja oameni virtual, ca şi cum ar fi fost ales deja preşedintele ţării. Iar problema cea mai gravă, care îl poate scoate definitiv de pe scena politică, este că a luat bani de la anumite resurse, pentru a le instala în departamentele enumerate mai sus. Conform surselor noastre, este vorba de o sumă ce depăşeşte cu mult un milion de euro.

Ca să-şi salveze capul, dar nu şi creditul moral, Geoană are o singură soluţie: să se împrumute pe termen lung de la oameni de afaceri şi să-şi plătească datoriile. E greu de anticipat cine ar mai avea curaj să investească în Geoană la vreme de criză, atâta timp cât PD-L cere deja suspendarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru încălcarea repetată a regulamentului camerei superioare a Parlamentului.

2 comentarii la „Mircea Geoană a vândut funcţiile în stat la bucată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.