Prima doamnă, surprinsă într-o companie misterioasă

2 martie, ora 16,40. Strada Luigi Cazzavillan, colţ cu G-ral Berthelot şi G-ral Dona. Un Volvo V40, parcat între librăria Notarom si anticariatul Sigma. Un bărbat brunet la volan. Trecut de 60 de ani, încă se ţine bine, cu gesturi nervoase, citeşte ziarul. Prima doamnă a ţării iese din anticariat, îmbrăcată sport, în pulover, pantalon mulat pe corp de culoare închisă, băgat în cizme. Trece prin faţa maşinii, îşi deschide singură portiera, intră în dreapta şoferului. Acesta nici nu şi-a ridicat ochii din ziar şi nu a schiţat nici cea mai mică intenţie de a se da jos din habitaclu pentru a-i deschide portiera doamnei.

Atitudinea şoferului nu are decât o singură explicaţie: între cei doi există o relaţie suficient de solidă şi de veche, pentru a-i permite misteriosului şofer să aibă o atitudine atât de familiară faţă de prima doamnă a ţării.

După ce urcă în maşină, doamna îi spune ceva şoferului. El închide ziarul cu gesturi lente, îl pune pe bancheta din spate şi demarează uşor spre capătul străzii Cazzavillan, dinspre Calea Ştirbei Vodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.