Cine l-a doborât pe Dragnea? Nici Ponta, nici Iohannis, ci fata lui cea neconflictuală sau cum nu învăţăm nimic din istoria recentă

Victor Ponta a vorbit într-un interviu oferit lui Dragoş Pătraru şi despre modul neaşteptat în care Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a încheiat-o cu politica.

Lăsând la o parte faptul că respectivul interviu a fost unul în care lui Ponta i s-a ridicat mingea la fileu ceva mai mult decât prevede legea, unele dintre declaraţiile sale sunt demne de luat în seamă. De pildă, el vorbeşte despre sfârşitul politic al lui Dragnea, pe care-l cataloghează drept unul neaşteptat.

Victor Ponta: Dar uite cum e viața, fabuloasă. Nu l-am doborât nici eu (pe Dragnea – n.m.), nici Iohannis, nici presa. L-a doborât Viorica, fata lui neconflictuală de la Videle, pe care el a făcut-o. Așa că morala nu e de la cine ți-o pregătește, e de la cine se nimerește…

Ce spune Ponta e adevărat, insă, iată, nici el nu-i capabil să înveţe nimic din istorie. Din cea recentă, fireşte. Păi da, pentru că Mircea Diaconu, candidatul Pro România la prezidenţiale, ca să nu spun al lui Ponta, este tot un fel de Dragnea. Unul ceva mai sofisticat, dar nu cu mult. Dragnea avea frustrări şi îşi dorea bogăţia, după cum spunea şi Ponta. Diaconu consideră că i se cuvine de-a dreptul, deşi n-are niciun merit în politică, un domeniu în care a demonstrat nimic sau poate chiar mai mult decât atât.

Vezi declaraţia de la minutul 11.30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.