Cîţu compară acţiunile celor care strigă „Jos masca” cu ale unor teroriști

Florin Cîţu, atac frontal împotriva coronascepticilor (hai să-i numim aşa), pe care-i compară cu nişte terorişti. De când a început lupta cu noul coronavirus, parcă e o întrecere a celor care incită la nerespectarea regulilor şi răspândesc cele mai tembele teorii ale conspiraţiei, însă Guvernul nu făcea decât să privească, ca la spectacol.

Văd însă că actualul premier a avut curajul să-i compare pe negaţionişti cu niscai terorişti. E o atitudine fermă şi tare aş vrea ca declaraţia de mai jos să nu fie doar o constatare legată de faptul că nişte persoanaje, mai mult ori mai puţin motivate de tot felul de interese, zădărnicesc combaterea noului coronavirus.

Florin Cîţu, conform Digi 24: În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date….

Problema nu este cine sunt aceşti oameni, fără nicio pregătire medicală, dar extrem de cunoscuţi pentru că mănâncă borş tot timpul. Problema e că o mare parte dintre coronasceptici vorbesc fără discernământ tocmai în emisiunile televiziunilor la care Guvernul a plătit şi plăteşte în continuare din bani publici campanii de informare şi combatere a noului coronavirus.

Şi, ca să fiu bine înţeles, nu este vorba despre exprimarea unor opinii legate de gestionarea mai bună sau mai proastă a crizei medicale. Şi nici despre critici la adresa unor hotărâri luate în timpul pandemiei. Este, vorba (ca să fiu scurt, dând şi un exemplu) despre îndemnul de-a dreptul criminal: Jos masca, venit din partea unora care vor să stoarcă doar beneficii politice ori mediatice din suferinţa oamenilor generată de restricţiile impuse de pandemie, din ce în ce mai greu de suportat. Florin Cîţu îi numeşte terorişi, eu – ticăloşi.

4 comentarii la „Cîţu compară acţiunile celor care strigă „Jos masca” cu ale unor teroriști”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.