Coincidenţă bizară în divizia online a PSD: De la Halep, campioana „huiduită”, până la concedierea celui care i-a oferit Danei Budeanu înregistrarea cu Nicuşor Dan

Ce coincidenţă bizară răvăşeşte ditamai divizia online a PSD sau forța de reacție rapidă pe internet. 11 iunie 2018: Simona Halep a venit la Arena Naţională cu trofeul de la Roland Garros. Lângă ea, Gabriela Firea. La un moment dat, primăriţa a avut intenţia să ţină un discurs doar ca să tragă niscai foloase politice din succesul lui Halep, dar nu i-a ieşit fiindcă a fost huiduită copios de 15-20.000 de oameni aflaţi în tribune.

A doua zi, mai multe organizaţii PSD au postat pe net un colaj foto (o tâmpenie fără margini) potrivit căruia, de fapt, Simona Halep ar fi fost huiduită pe Arena Naţională. Imediat, Victor Ponta, pe atunci la cuţite cu Liviu Dragnea, a dezvăluit că omul din spatele acestui grosolan fake-news ar fi un anume George Harabagiu, fost ziarist din Piatra Neamț, coordonator al diviziei online a PSD. La scurt timp, Dragnea, liderul PSD, a anunțat, fără explicaţii, că l-a concediat pe Harabagiu, dar, se ştie, trompeta nu răsună niciodată atunci când sunt luate decizii importante.

Ulterior, Sputnik, vocea propagandei ruse, îl prezentă pe George Harabagiu drept o eminenţă cenuşie în PSD ori drept omul din umbra lui Dragnea. Agenţia de presă a Kremlinului încerca să-l urce pe soclu de erou, în pofida faptului că declaraţiile şi dezvăluirile lui Harabagiu, scoase parcă din cel mai stupid îndreptar de teoria conspiraţiei, erau de-a dreptul tembele.

14 septembrie 2020. Dana Budeanu (foto) – propagandistă online a Gabrielei Firea, dar şi o starletă a propagandei ruse, care o răsfaţă cu titluri bombastice – difuzează pe site-ul stiripesurse.ro înregistrarea convorbirii telefonice dintre Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei, și Cristian Zărescu, fost ziarist, în acel moment şef de cabinet al lui Daniel Băluță, primarul PSD al sectorului 4. Discuţia dintre cei doi, înregistrată de Zărescu, era legată, după cum se ştie deja, de acțiunea primăriei sectorului 4 care dorea demolarea unei construcții deținute de un controversat om de afaceri.

După, apariţia înregistrării, presa apropiată PSD (vârfuri de lance Antena3 şi RTV) îl linşează mediatic pe Nicuşor Dan. În replică, cel din urmă acuza PSD de folosirea unor mijloace murdare de manipulare. Nu insist asupra unei înregistrări cu prea multe semne de întrebare, despre care s-a vorbit mult. Spun doar că, deocamdată, Gabriela Firea pare avantajată în lupta cu Nicuşor Dan pentru primărie.

Paradoxal însă, Zărescu, totodată şi coordonator al unei forțe de reacție rapidă în online a PSD, cel care i-a oferit Danei Budeanu înregistrarea plocon cu Nicuşor Dan, e dat afară de la primăria sectorului 4, tot fără explicaţii, la doar câteva zile de la difuzarea acesteia – după cum scria presa.

Concedierea lui Zărescu este stranie, ca şi a lui Harabagiu, om de încredere a lui Dragnea şi coordoantor al mesajelor pe care PSD dorea să le transmită în mediul online.

Deocamdată nu pot să elucidez misterul, cu o singură constantă în acest moment: două persoanje umflate cu pompa de propaganda rusă – Harabagiu şi Budeanu. Spun doar că, dacă te plimbi prin zăpadă în tricou şi pantaloni scurţi, iar apoi faci febră şi gâlci, nu-i doar o pură coincidenţă.

2 comentarii la „Coincidenţă bizară în divizia online a PSD: De la Halep, campioana „huiduită”, până la concedierea celui care i-a oferit Danei Budeanu înregistrarea cu Nicuşor Dan”

  1. Maurul si-a facut datoria…? Daca da, maurul poate sa fie dat afara cu un sut in partea posterioara … nimic nou sub soare, de cand lumea si pamantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.