Dan Puric, ultima halucinaţie mistică: Icoanele nu trebuie dezinfectate pe motiv de „igienă creştină”

În timp ce pandemia pricinuită de noul coronavirus parcă a explodat, iar la nivel global avem deja un milion de morţi (dar numărul real ar putea fi dublu sau chiar mai mare), Oana Zamfir l-a invitat pe Dan Puric la Antena 3 că să delireze pe sticlă – sufletele oamenilor ar fi strivite de masca de protecţie faciala.  

Sub mască sunt suflete strivite, speriate, marcate de îndoială, de frică, de temere, spunea Dan Puric la Antena3, în timp ce se afla în plină halucinaţie mistică. Şi pentru ca aiurarea lui să aibă şi un moment unic, de exaltare, că doar e actor, Puric a trântit şi o prostie supremă. Ei bine, după cum spune el, în vremea coronavirusului ar fi lipsă de igienă creştină să dai cu spirt pe icoane, moaşte ori alte obiecte de cult. Pentru că, zicea actorul, nu poţi dezinfecta lucruri întemeiate de mii de ani.

Chiar dacă este de notorietate faptul că mulţi credincioşi, cât şi preoţi s-au contaminat cu noul coronavirus în România ori în lumea largă, foarte probabil şi în lăcaşurile de cult, iar consecinţele au fost de prea multe ori grave, moderatoarea n-a avut nicio măcar o brumă de reacţie. Ba chiar părea de acord cu Puric, care elucubra – icoanele n-ar trebui dezinfectate pe motiv de igienă creştină.

În rest, fie şi dacă nălucirea igiena creştină va căpăta vreo definţie profietică, pentru că deocamdată nu are, parafrenia nu salvează România în veacul vecilor, amin. Şi nici halucinaţiile dintr-un interviu de excepţie, inteligibil doar pentru moderatoarea de la Antena3 .

5 comentarii la „Dan Puric, ultima halucinaţie mistică: Icoanele nu trebuie dezinfectate pe motiv de „igienă creştină””

  1. Nulitatate pretind mereu ca este geniu, mai cu seama nulitatea ce transforma bilciul in festival pentru fraieri. In idiot sinistru chemat la tv sa transforma in martoaga calul inaripat.

  2. Dan Puric a devenit Dan Liric pe portatul Antena 3. Asa scrie negru pe alb pe site, nu e figura de stil : ‘Dan Liric se declară un om liber, aşa cum este şi titlul noii sale cărţi şi spune că omul îşi cedează acum libertatea, care este un dar de la Dumnezeu’. Prostia latrinei este nemarginita, puricul a devenit liric.

  3. Multi spun ca Puricel e zarghit da zarghit, dar are prea multe momentele lucide cand vezi ca prostia lui bubuitoare abunda si da pe-afara.

  4. Pravoslavnicul de rit vechi multpreaestic are din nou logoree. Poate vorbi pana lesina, e unul dintre putinii care pot vorbi mai repede decât vorbesc. Asta niciodată nu va deveni din Puric Moghila. Cel mult Moghilev.

  5. Pravoslavnicul de rit vechi multpreaestic are din nou logoree. Poate vorbi pana lesina, e unul dintre putinii care pot vorbi mai repede decât gandesc. Asta niciodată nu va deveni din Puric Moghila. Cel mult Moghilev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.