Cristian Tudor Popescu ar vrea s-o monitorizeze pe Renate Weber pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin

Cristian Tudor Popescu (CTP), replică dură la Digi24 pentru Renate Weber (Avocatul Poporului), cea care caută cu lumânarea tortura în spitalele româneşti, probabil şi pentu a ne arăta fascinaţia ei pentru delir, după cum scriam în urmă cu două zile.

Vă reamintesc că, în contextul pandemiei de coronavirus, mai multe spitale au primit o stranie notificare de la Avocatului Poporului în care se arată că sunt monitorizate prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii.

Ieri, CTP a catalogat manevra Renatei Weber de a trimite spitalelor înştiinţarea potrivit căreia sunt monitorizate pentru prevenirea torturii drept o mişcare perfidă, care foloseşte tehnici de manipulare. Mai mult, şi el ar vrea s-o monitorizeze pe Renate Weber pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin.

CTP, la Digi24: Asta este o mişcare perfidă, pentru că distinsa nu e proastă deloc. Este de o remarcabilă perfidie şi parşivenie. Operaţiunea ţine de tehnicile de manipulare. Adică – ce o interesează pe doamna Weber acum este să apară cuvântul «tortură» în spitale. (…) Asta o interesează – să apară pe peretele spitalului cuvântul «tortură» şi cuvântul «detenţie» care este o imbecilitate şi o diversiune sinistră. Cum să fie un spital loc de detenţie? Ce, te bagă cineva cu forţa? Aici nu e vorba de carantină. Asta este valabil pentru orice boală contagioasă. Nu?

În opina lui CTP, Renate Weber este clară afilierea politică a doamnei Weber, iar acum a ales să-i lovească pe medici: Asta nu e o lovitură dată politicienilor, e prin ricoşeu.

Tot CTP spunea: «Torţionarii » sunt Guvernul Orban şi Klaus Iohannis, vrea să spună distinsa doamnă. Adică toate internările astea în spital cu COVID din perioada asta au fost nişte torturi puse la cale de către Guvern împreună cu Iohannis. (…) Dacă eu îi scriu pe frontispiciul instituţiei „este monitorizată pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin? Dar eu s-ar putea să am şi nişte argumente, spre deosebire de dânsa. (…) Este vorba despre procedeul acuzei prin întrebare. Asta este rădăcina acestui procedeu pe care îl foloseşte doamna Weber. (…) Dacă eu îi scriu pe frontispiciul instituţiei Avocatului Poporului, ca societate civilă, că doamna Weber «este monitorizată pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin»? Nu spun că e aşa. Nici dânsa nu a spus că se face tortură în spital, dar e «monitorizat». Aşa, o monitorizez şi eu pe ea. Dar eu s-ar putea să am şi nişte argumente, spre deosebire de dânsa. (…) V-am spus că e periculoasă. Este extrem de periculoasă această insă. Aici e vorba de cuvinte. Putea foarte bine să nu folosească aceste cuvinte – tortură şi detenţie – în comunicatul ăla şi să spună acelaşi lucru: «Vom verifica dacă drepturile pacienţilor şi cetăţenilor sunt respectate în spitale».

Ca să explice expresia monitorizată pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin, CTP a invocat o afirmaţie mai veche a Renatei Weber, de pe vremea în care era europarlamentară . Este vorba despre faptul că Renate Weber afirma, în septembrie 2018, într-un interviu pentru QMagazine, acordat unui personaj umflat cu pompa de propaganda rusa, că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu i-a stârnit pe ruși. Tot în acel interviu, ea punea sub semnul întrebării faptul că scutul antirachetă de la Deveselu e defensiv, preluând astfel tema favorită a propagandei ruse. Povestea e cunoscută şi a stârnit comentarii deloc favorabile Renatei Weber.

Vezi şi:Renate Weber, fascinaţia delirului: Vrea să afle dacă medicii torturează pacienţii

2 comentarii la „Cristian Tudor Popescu ar vrea s-o monitorizeze pe Renate Weber pentru relaţii cu serviciile secrete ale lui Putin”

  1. De obicei nu sunt de acord cu Popescu, dar acum are dreptate. Weber este perfidia si parsiva, loveste in medici si asculta de cine a pus-o acolo. Tariceanu, recte PSD.

  2. Este de fapt „varful de lance (acoperit)al FSzB sub pulpana av. poporului (care popor?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.