Dana Budeanu, bărbaţii incitaţi să altoiască femeile, figura de stil şi cercetarea in rem

Aflu că pe numele Danei Budeanu, influencera lu’ Peşte Prăjit, există un dosar penal pentru incitare la violenţă, deschis în urmă cu trei luni. Însă, culmea, cercetarea se face încă in rem. Adică, procurorul cercetează fapta, dar nu există încă un suspect.

Păi suspectul există încă de la început. Centrul Filia a denunţat-o pe Dana Budeanu la Parchet pentru că ar incita la ură și discriminare împotriva femeilor, însă, după cum se vede, întortochiate sunt căile justiţiei.

Plângere vizează episodul 18 din ciclul Verdict, realizat de Dana Budeanu şi postat pe YouTube, în care bărbații sunt îndemnaţi să-și altoiască partenerele.

Dana Budeanu, Verdict (18), postat pe YouTube până miercuri, 10 iunie, atunci când videoclipul, mahala da capo a fine, a devenit indisponibil, conform libertatea.ro: …El îi suflă în mâncărică și îi dă ei să mănânce. În secunda aia trebuie să iei un pumn și să-i spargi gura. Nu există așa ceva! Ele trebuie altoite! ‘Că instig la violență’… Nu instig, tâmpito! Sunt figuri de stil. Figura de stil se numește altoi. Jbac, jbac! Bă, non stop. Preventiv. Nu se poate să ajungi sclavete! Prima dată când te-a certat aia sau te-a persiflat sau ți-a răspuns în nas la vreo masă în public, undeva, și ți-a dat peste nas, jap! De față cu toată lumea. În secunda în care i-ai dat japul – nu e ceva nasol, ți-a scăpat mâna, așa! – și amețitele din jur iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, așa trebuie să gândești. Tu o altoiești pe ea puțin așa, te faci că-ți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat, că dacă tu te duci spre ea așa, ea oricum se ferește. Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se instalează la toate alelalte. Tu faci un bine comunității, bă. Tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi. Ești șmecherul șmecherilor. (…) Ea trebuie să știe că urmează. Trebuie indusă teroarea

Aşadar, trei luni a stat instigarea la violenţă pe YouTube, iar acum, deşi Budeanu n-a fost audiată de niciun procuror, postarea s-a evaporat în privat. Probabil simţea şi că o bat prea rău cizmele de amazoană.

În rest, atunci când se dădea rotundă şi recomanda pumnul în gură, influencera lu’ Peşte, dorea să arate că inspiră doar curaj. Acum, după oarece valuri, face pasul lateral şi expiră frică.

VEZI postarea pe YouTube, trecută la privat

Un comentariu la „Dana Budeanu, bărbaţii incitaţi să altoiască femeile, figura de stil şi cercetarea in rem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.