Renate Weber, fascinaţia delirului: Vrea să afle dacă medicii torturează pacienţii

Renate Weber (Avocatul Poporului) a trimis spitalelor din ţară o stranie înştiinţare, potrivit căreia sunt monitorizate prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii. Vă reamintesc că ea a fost prima care a cerut, la începutul lunii martie, instituirea stării de urgenţă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Avocatul Poporului mai îndeamnă spitalele să afișeze pliante în spațiile de circulație, care să informeze pacienţii, cetățenii și angajații că respectivul centru medical este monitorizat prin acest mecanism național, iar managerilor de spital le explică faptul că spitalele sunt asimilate cu centre de detenție.

Scopul monitorizării spitalelor ar fi consolidarea protecţiei pacienţilor împotriva torturii şi a pedepselor şi tratamentelor inumane şi degradante. În traducere liberă, de pildă, pentru că pacienţii care au fost internaţi pentru a fi trataţi de coronavirus nu pot părăsi spitalul atunci când doresc, sunt asimilaţi deţinuţilor de Renate Weber. În sensul uzual ori nu rămâne de văzut, fiindcă nimeni nu-i lămurit pe deplin. Din câte se vede, doamna ţine morţiş să fie fascinantă în delir. Spun asta şi pentru că, solicitând rapoarte de la spitale, Avocatul Poporului vrea să afle tocmai de la manageri dacă medicii torturează pacienţii. Te doare mintea!

Aşadar, acum avem în toată tărăşenia şi bomboana pe colivă sau cireaşa pe tort, depinde din ce direcţie vedeţi lucrurile. Sincer aş râde şi aş glumii, dar, se ştie deja, ironia te poate apara de prostie, nu de proşti.

Şi n-ar fi doar prostie, ci şi un soi de ţicneală care sfidează fară motiv inteligenta. Dar la noi se poartă, e trendy.

VEZI DOCUMENTUL TRMIS IN SPITALE

2 comentarii la „Renate Weber, fascinaţia delirului: Vrea să afle dacă medicii torturează pacienţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.