Cristoiu, balonul, chinezii, fonfleul și iluziile

Secretarul de stat american Antony Blinken și-a amânat vizita în China din cauza incidentului legat de balonul spion al Chinei (așa cum l-a numit presa), descoperit că zbura pe cerul din nord-vestul Statelor Unite, iar Ion Cristoiu a emis o teorie. Una geopolitică, greu de preluat chiar și la Radio Șanț.

Ei bine, spune Ion Cristoiu (care-și dorește din adâncul inimii, ba chiar prevestește o vizită a președintelui chinez Xi Jinping în Rusia, fix la un an de la invadarea Ucrainei), chinezii ar fi trimis balonul intenționat pe cerul Statelor Unite. De ce? Atenție, mare atenție! Pentru ca Beijingul să scape de vizita lui Blinken. Cum maestru’ prezicerilor ce nu se adeveresc niciodată n-a putut să explice coerent de ce chinezii ar fi trimis un balon spion ca să declanșeze un conflict diplomatic și să amâne astfel întâlnirea cu secretarul de stat american, rămân la concluzia că-n toate există o ierarhie – chiar și-n gogomănie.

În rest, apropo de misterul balonului chinezesc, pe care Cristoiu spune că l-a elucidat cu brio: iluziile celui din urmă sunt precum mărgăritarele în orez.

Citește și:

Un comentariu la „Cristoiu, balonul, chinezii, fonfleul și iluziile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.