Cu Ghişe la psiholog

Senatorul PNL Ioan Ghişe a depus la Senat „Legea jurnalistului”. Dacă va fi votată,  ziariştii vor beneficia de o „carte de jurnalist” şi de un mare pumn în gură.

Despre domnul Ghişe presa a scris că a fost informator la fostei Securităţi. Eu spun doar că domnul Ghişe are mentalitate de miliţian.

Domnul Ghişe stă  toată ziulica la TV şi susţine că Traian Băsescu ar fi dictator. Prin depunerea acestei legi la Senat, Ghişe arată că, de fapt, el adoră statul poliţienesc.

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL, sesizând pericolul iniţiativei lui Ghişe pentru partid, a  declarat: „Sugerez întregii mass-media din România ca de aici încolo să îl ignore pe domnul senator Ioan Ghişe. În acest fel, poate va înţelege şi dânsul că propunerea pe care a făcut-o este o imensă prostie.” Declaraţia este fără precedent. Dar nici nu putea fi altfel. Liberalii sunt în opoziţie şi, fireşte, vor ca toate mesajele lor să preluate de presă, iar Ghişe doreşte anihilarea aceteia.

Ilar în toată această poveste este faptul că legea cu pricina n-a fost  scrisă de către Ghişe, ci de către Ion Ciochină, preşedintele Senatului de onoare al Asociaţiei Jurnaliştilor Generaţia ’90, cu mulţi ani în urmă. Nu mi-o luaţi în nume de rău că n-am auzit în viaţa mea de această asociaţie, nici despre senatul ei. Dar pe Ciochină îl cunosc. Revoluţionar şi ziarist în ani ’90. Apoi, apariţiile sale în presă au fost meteorice. Acum văd că e şi el „sanator” Dar asta e  problema sa. Ce pot spune eu: de câte ori aveam o discuţie cu Ciochină, auzeam lucruri trăznite. Sunt un om politicos, aşa că zâmbeam şi schimbam subiectul. Domnul Ghişe, senator PNL, l-a luat însă în serios pe Ion Ciochină.

Iar dacă că domnul Ghişe doreşte ca ziariştii să fie examinaţi psihologic, precum scrie în proiectul pentru „Legea jurnalistului, ca să nu mai comită delicte de presă, îi propun să se testeze dânsul primul. Nimic nu-i mai convingător decât propriul exemplu. Mergi la psiholog, domnule Ghişe.

Un comentariu la „Cu Ghişe la psiholog”

  1. a aparut ciochina pe firmament. are aceeasi durere. unde dracu o fi fost pana acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.