Culmea propagandei: De când îl ridică în slăvi pe Putin, Cristoiu a pierdut şi proprietatea cuvintelor

Ion Cristoiu a ridicat din nou stupiditatea la rang de comentariu politic doar ca să-l ridice în slăvi pe autocratul de la Kremlin.

Aşadar, în ultimele sale podcasturi el spune senin că interviul oferit de Vladimir Putin ziaristului american Tucker Carlson a fost unul catastrofal din punct de vedere al profesiei de gazetar (….) un eşec pentru Carslon. Însă, susţine Titanul din Găgeşti, din punctul de vedere al lui Putin a fost un succes uriaş, o uriaşă lovitură.

În primul rând, oricât de arzătoare ar fi dorinţa lui Cristoiu de însămânţare a sinelui în conştiinţa altora, un eşec al celui care realizează un interviu nu poate fi un succes pentru cel intervievat. Niciodată. Oricum o dai, oricum o întorci.

Nu poţi să afirmi că, de pildă, un film a fost execrabil, dar decorurile erau mirifice. E ridicol. Nici că un interviu a fost o catastrofă, un eşec, dar intervievatul şi-a transmis mesajul cu brio. Eşec, catastrofă în cazul acesta indică o nereuşită, un fiasco, dacă ai proprietatea cuvintelor.

În rest, Cristoiu crede în continuare că zgomotul este una dintre cele mai eficiente mijloace de propagandă în favoarea Moscovei, fiind convins că se poate scoate băgându-se. Ce iluzie!

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.