Interviul publicitar oferit de Putin lui Carlson sau sporul de penibilitate acordat de Kremlin e chiar unul substanţial

Interviul oferit de Vladimir Putin consparaţionistului Tucker Carlson, anunţat cu surle şi trâmbiţe drept unul care va zgudui SUA şi, implicit, lumea largă s-a dovedit doar unul publicitar, iar povestea cu zguduirea Americii după discuţia celor doi, un mare fonfleu.

Pe scurt, Putin n-a ieşit din matcă. A clamat din nou versiunea sa, ca şi justificările legate de invadarea Ucrainei, pe care le ştim cu toţii, păreri personale despre o istorie doar de el cunoscută, unele ridicole, şi, fireşte, n-a omis mult trâmbiţata denazificare a ţării vecine, pretextul său suprem să atace Ucraina, aşa cum se ştie de multă vreme.

Ciudăţenia acestui interviu publicitar nu este că Tucker Carlson i-a permis lui Putin să-şi facă numărul aşa cum a dorit cel din urmă ori că nu i-a pus măcar o întrebare stânjenitoare. Era de aşteptat, ţinând cont că ziaristul american a fost şi rămâne o trompetă a Kremlinului. Bizar a fost că Putin l-a luat grosolan peste picior pe Carlson, chiar în timpul interviului.

E greu însă de spus de ce Putin a făcut băşcălie de cel care îl intervieva într-o manieră propagandist publicitară favorabilă liderului de la Kremlin, apelând la un episod din tinereţea jurnalistului american. E vorba despre momentul în care Carlson a încercat să intre în rândurile CIA, dar n-a avut succes. Pe scurt, culmea, atunci când Carlson tocmai îi ridica mingea la fileu lui Putin, întrebând (telefonat) de cine au fost ajutaţi ucrainenii să organizeze Euromaidanul în 2014, preşedintele rus a răspuns: Cu ajutorul CIA, bineînțeles. Organizație căreia ai vrut să i te alături pe vremuri, din câte înțeleg. Slavă cerului că nu te-au primit. Chiar dacă este o organizație serioasă, din câte știu.

În rest, iată, Putin nu mai poate ieşi din rolul de jupân absolut nici de complezenţă. Ba chiar îl ia peste picior şi pe unul care-l serveşte exemplar, ca să arate că nici de obedienţi nu-i pasă. În ce-l priveşte pe Carlson, nicio reacţie la aroganţă. S-a făcut că plouă. Sporul de penibilitate acordat de Kremlin e chiar unul substanţial.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Interviul publicitar oferit de Putin lui Carlson sau sporul de penibilitate acordat de Kremlin e chiar unul substanţial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.