În dialog cu marele Hawking despre chestiuni arzătoare legate de femei, neelucidate încă de el

Nu cu mult timp în urmă, mintea luminată a lui Stephen Hawking s-a conectat la îndoielile mele, unele chiar transcendentale, iar asta mi-a stricat tot cheful pentru o bună bucată de vreme. Pe scurt, am fost cam dărâmat după ce marele fizician ne-a transmis că ar fi bine să ne luăm gândul de la celălalt tărâm, că-i doar o iluzie. Aşadar, adio Paradis!

Acum însă mă simt oarecum răzbunat. Nu pentru că am certitudinea vreunui paradis, ci pentru că însuşi Hawking are o ditamai dilema care-i macină existenţa. Pentru el, după cum zicea deunăzi: „Femeile sunt un mister complet!”. Motiv pentru care se gândeşte la ele chiar în fiecare zi. Cel puţin aşa a declarat recent, iar omul ăsta nu vorbeşte aiurea-n tramvai.

Nici nu ştiţi ce fericit am fost atunci când am realizat că mă aflu, oarecum, pe acelaşi palier cu un Hawking. Şi mie îmi e gândul la femei aproape în fiecare zi – chiar dinainte să deţin buletin de identitate. Bănuiesc însă că Hawking, la capacitatea lui, intuieşte, dar se abţine, poate şi din oarece pudoare englezească, să admită că, înainte de toate, femeia trebuie iubită, nicidecum înţeleasă. De pildă, poate că nici el nu pricepe cum dracu să înţelegi o femeie, al cărui bărbat zace mort în casă, dar care te mustră pentru că ai făcut-o să zâmbească de plăcere vorbindu-i, în pofida solemităţii momentului, despre frumuseţea ei? Iar apoi te iartă într-o clipă, spunându-ţi, cu o voce stinsă, însă plină de afecţiune: până la urmă, moarte fără râs şi mare petrecere fără plâns nu există. Nu e nici o taină însă dacă eşti de acord, măcar parţial, că femeile infidele sunt roase de remuscări, iar cele fidele… de regrete.

Poate că, de fapt, Hawking din rivalitate se face că nu pricepe anumite aspecte legate de femei, fiind covins că şi ele sunt tot un fel de oameni de ştiinţă – aproape întotdeauna ştiu sa-şi împartă vârsta la doi cu ajutorul unei matematici superioare, necunoscute nouă, barbatilor. Dar, ăsta-i un fleac. Femeile deţin şi o metodă infailibilă prin care îşi conving partenerul de viaţă că ele plătesc triplu pe o haină. Surprinzător, partenerul, chiar dacă ştie cât costă respectivul obiect vestimentar, îşi însuşeşte fără să clipească „preţul corect”. Vă asigur însă că-i vorba despre cunoaştinţe temeinice legate de slăbiciunile aproapelui, de-a dreptul ştiinţifice, nu despre vreun mister de nepătruns.

Acesta-i motivul pentru care cred că e bine ca fiecare mare cercetător de pe acestă planetă să dobândească o amantă. Astfel, nevasta crede că se află la amantă şi stă liniştită, amanta, convinsă că el s-a dus la nevastă, nu se crizează, iar omul de ştiinţa – în cazul nostru, Hawking – poate lucra ore întregi în laborator, fără să declanşeze vreo furtună în jurul său, dezlegând astfel, până la capăt, misterul eternului feminin. Nu ştiu în ce măsură doar concluziile de mai sus îl vor scoate pe  Hawking din marea sa dilemă. Aşa că, mai adaug în încheiere un aspect. Mulţi bărbaţi celebri, pentru care eu am toată admiraţia fiindcă s-au dovedit până la moarte nişte eterni îndrăgostiţi, au ajuns la o concluzie tulburătoare: nu poţi cunoaşte cu adevărat femeia până ce nu o întâlneşti la tribunal.

Atenţie! Să nu-i treacă vreunei doamne prin cap că aş avea porniri misogine. După cum am declarat mai sus, mă fascinează sexul frumos încă din vremea pubertăţii. Mai mult, nu mi-aş asuma niciodată acest rol pentru că cei mai drastici misogini sunt, în realitate, nişte bieţi copii tembeli, chiar şi pentru că niciodată nu vor putea să urască femeile nici pe sfert cât se urăsc ele între ele.

15 comentarii la „În dialog cu marele Hawking despre chestiuni arzătoare legate de femei, neelucidate încă de el”

 1. Unde femeile divorteaza de barbati, moment in care ei incep sa-si refaca viata, nu am putea afirma ca femile au demnitate. Dar cum exista tribunale, pana si barbatii constata ca femeile sunt si demne.

 2. Nu esti misogin, ci un fustangiu cuceriotor, un mare mincions> dar simpatic si sarmant > istet de grijuliu cu femeile, dovada ca esti si foarte iubit.

 3. nu-s de ce (flerul, experienta acumulata pe net) cred ca postarea de mai sus apartine unui barbat

 4. Auzi neica, cum mama masii aici scrii asa intelegator despre femei si poftele barbatilor si te dai egal cu un geniu( si mai pui si poze cu femei goale), ca mai daunazi am vazut articolul matale despre Uniunea Europeana si MISA. Cum mama masii poti fi asa fatarnic bre? E uluitor sa constat cum le intorci din condei in favoarea sau defavoarea cuiva ceea ce scrii. Eu zic ca in ceea ce priveste verticalitatea coloanei matale vertebrale esti cam nevertebrat.

 5. gogule-pintenogule, articolul legat de misa l-ai vazut aseara, nu „mai deunazi”. daca vrei sa deschizi subiectul cu ciolos, tocmai din dk, intra pe http://www.agentia.org, n-o da cotita aici.

 6. Esti cam obsedat de femei. Vad ca la fiecare articol gasesti cate o poza cu femei dezbracate. Si mai zici de Misa. Sa iti fie rusine pentru toate calomniile la adresa altora, cand tu esti un mare magar obsedat!!!

 7. draga mea EU, alias adella din brasov tocmai integrata in absolut, dupa cum ii spuneam si lui gogu din dk, posteaza comentarii legate de misa la articolele care au drept subiect secta poro. altfel, cititorii cred ca bati cimpii

 8. Faptul ca cineva nu este misogin exclude total situatia ca el sa fie impotent sau homosexual?

 9. Hic! Asa… m-am mai trezit… Daca ma gandesc mai bine domnule Berdeli vreau sa va plang de mila pentru ca probabil sunteti tare nefericit daca ati ajuns sa scrieti despre femei in acest fel. Or fi ele femeile niste balauri fiorosi dupa cum le descrieti dar as fi curios sa aud si parerea lor despre dumneavoastra.

 10. cetatene turmentat, daca tot v-ati trezit, sunati-ma ca sa va dau citeva numere de telefon. astfel, aflati imediat ce va intereseaza.

 11. Ei… nu ma bag eu in chestiile lor intime. Spuneam doar asa ca idee ca opiniile lor ar fi interesante. Poate ca ele va infatiseaza pe dvs ca fiind balaurul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.