Dan Şova nu ştie marele secret al politichiei: atunci când nu spui adevărul, trebuie să minţi frumos

Nu cu multă vreme în urmă, Dan Şova, tânărul nostru ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, stârnea un scandal de pomină după ce a afirmat cu nonşalanţă că „nici un evreu nu a suferit pe teritoriul României” în perioada ultimului război mondial.

Acum, doreşte să dreagă busuiocul. Aşa că  transmite un mesaj de Ziua Holocaustului în care arată, printre altele, că statul comunist i-ar fi blocat accesul la informaţii, motiv pentru care el a căzut în păcat. În mesajul său, cu o seninătate de-a dreptul alarmantă, Şova susţine că România a contribuit activ, în perioada ultimului război mondial – în mod absolut regretabil – la tragedia incredibilă a populaţiei evreieşti din teritoriile aflate sub control românesc, iar, mai târziu (atenţie!, aici e poanta) statul comunist ar fi şters episodul din cărţile de istorie.

În timpul regimului comunist, Holocaustul n-a fost negat în România şi nici păcatele mareşalului Antonescu legate de prigonirea evreilor n-au fost trecute sub tăcere, ba dimpotrivă – în primul rând din raţiuni de propagandă. Emisiuni tv, filme artistice, romane, cărţi document sau de istorie, ca şi lecţiile de istorie din „Epoca de Aur” în care s-a născut Şova, legate de tragedia trăită de evrei în timpul războiului, atât la noi cât şi în alte ţări ale Europei cucerite de nazişti, pot sta mărturie. Nu mai insist, m-aş simţi ridicol. Cum să explic evidenţa?

În 1989, atunci când a căzut regimul comunist, Dan Şova avea doar 16 anişori. Este posibil ca, odată cu intrarea în adolescenţă, el să fi avut o viziune confuză legată de atitudinea comuniştilor faţă de Holocaust, deşi mă îndoiesc că la vârsta respectivă era măcinat de asemenea preocupări. Mai ales că,  în realitate, pregătirea sa serioasă nici măcar nu începuse. Asta pentru că abia peste şase ani a absolvit Dreptul, iar în 2001 – din nou, atenţie! – Şova a mai adăugat instruirii sale şi Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Aşadar, o facultate de Istorie, la 11 ani de la căderea comunismului, nu una de Contabilitate, Finanţe, Bănci.

La cei 39 de ani ai săi, Dan Şova se doreşte unul dintre lupii tineri ai politichiei româneşti, convins că drumul spre înălţimi poate fi pavat şi cu aberaţii. Unul încredinţat de faptul că politica-i o scenă pentru textieri ipocriţi şi actori netalentaţi care dau reprezentaţii unui public pe măsură. Se înşală amarnic, chiar dacă se crede o eminenţă cenuşie. Încă nu şi-a însuşit un lucru elementar pentru cariera sa: atunci când nu spui adevărul, măcar minte frumos. Fiindcă mai rău decât un mincinos este un mincinos ipocrit.

2 comentarii la „Dan Şova nu ştie marele secret al politichiei: atunci când nu spui adevărul, trebuie să minţi frumos”

  1. Dan SOVA nu este altceva decat un bou cu patalama din categoria, in crestere alarmanta, a cornutelor cu diploma!

    Un arogant penibil pe care, horribile dictu, hazardul l-a mangaiat pe capul patrat si l-a blagoslovit cu o fami(g)lie protectiva, imbuibata si extrem de bine situata pe palierul socio-economico-politic al Romanelistanului.

    Mai mult, el e dovada irefutabila a faptului de netagaduit ca NU EXISTA MERITOCRATIE, ca DEMOCRATIA E UN MIT (cata dreptate are Lucian BOIA!!!) si ca, de fapt, proverbele au si ele talcul lor:’…prost sa fii, noroc sa ai…”.

    Pai nu?
    🙂

  2. o tara condusa de niste derbedei. Mare adevar a grait talentatul regizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.