De ce n-o sfătuiesc pe Oana Mizil să protesteze în zeghe vărgată VEZI FILM

O nouă dilemă. De unde erau straiele de puşcăriaş în care Oana Mizil a protestat marţi în Parlament? O parte a presei scrie că au aparţinut bunicului ei, Paul Niculescu Mizil, înalt demnitar comunist, decedat în 2008. Alta, că parlamentarul protestatar le-a fi procurat de la închisoarea Jilava.

Nu cred că bunicul Oanei Mizil a plecat acasă cu zeghea vărgată de puşcăriaş, după ce a ispăşit pedeapsa la care a fost condamnat pentru că a aprobat masacrul ordonat de către Ceauşescu în decembrie 1989, şi nici că o avea de pe vremea în care comuniştii mai făceau închisoare, pentru că el n-a fost ilegalist. Paul Niculescu Mizil s-a înscris în PCR în 1945. Aşa că dau crezare celei de-a doua variantă.

Astea fiind zise, o sfătuiesc amical pe Oana Mizil, deputat PSD, să nu se mai îmbrace niciodată într-o zeghe dacă doreşte să protesteze. Are zeci de alte modalităţi la dispoziţie.

Adevărat, Oana Mizil nu este responsabilă pentru păcatele bunicului. Dar nici nu s-a uita faptul că Niculescu Mizil a jucat un rol important în procesele politice înscenate în anii ’50-’60. Demnitari (responsabil cu treburile ţării înaintea comuniştilor), intelectuali, ofiţeri ai armatei române, ţărani, artişti, zarişti, precum şi toţi cei care se opuneau ori erau doar bănuiţi că se opun noii ordini impuse de Moscova au fost aruncaţi în temniţă grea. În acea perioadă, „Obsedantul deceniu”,  politicianul comunist Mizil a fost deosebit de activ – el fiind chiar unul dintre cei care au făurit şi cultul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, omul care, de pildă, a trimis la Canal deţinuţii politici tocmai pentru a fi exterminaţi. Până în 1964, o  mare parte dintre cei condamnaţi în urma a tot felul de înscenări judiciare au fost ucişi în puşcării de puterea comunisă – la vârful căreia Paul Niculescu Mizil juca un rol important – şi aşa, îmbrăcaţi în zeghea pe care o poartă acum duduia Oana precum un costum de lux, au fost aruncaţi în gropile comune.

Doamna deputat poate protesta împotriva oricui, dar nu în zeghe. E o chestiune care ţine de bunul simţ. Părerea mea. Fără să fiu o clipă patetic, duduia Oana, cred însă că dacă o să mai apăreţi în costum vărgat, morţii puşcăriilor comunste se vor învârti în morminte, unele necunoscute încă, chiar şi după atâta amar de vreme. Să-i lăsam să se odihnească în pace.

2 comentarii la „De ce n-o sfătuiesc pe Oana Mizil să protesteze în zeghe vărgată VEZI FILM”

  1. Eu zic s-o lasam pe OANA sa se imbrace si sa protesteze cum doreste,evident cu respectarea legii si a BUNULUI SIMT .Despre bun gust dar mai ales despre bun simt se poate discuta la nesfarsit,mai ales cu beizadelele comuniste.Uniforma de detinut s-ar putea sa-i poarte noroc ,avand loc rezervat la TARGSOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.