De ce Renate Weber, această la donna è mobile a politichiei româneşti, rămâne bine proptită în funcţie

Renate Weber, această la donna è mobile a politichiei româneşti, care ne-a arătat, de pildă, ce şi cum cu traseismul politic la nivel european, după ce a fost aleasă europarlamentar pe lista PNL, va rămâne cel mai probabil în funcţie. Nu pun mâna în foc, pentru că viaţa e complexă şi plină de neprevăzut, dar sunt prea mici şansele ca ea să fie clintită de liberali din fotoliul de Avocat al Poporului.

Da, e adevărat, de o lună şi jumătate i s-a cerut lui Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi lui Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, să repartizeze către comisiile juridice solicitarea pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, dar cei doi spun că nici n-au primit respectiva solicitare. Şi nici nu cred că o vor primi în acestă legislatură.

Scurt memento. Ruptura de Băsescu a apropiat-o Weber de Tăriceanu, care, la rândul său, se despărţise irevocabil de Băsescu pentru ca, ulterior, să fie lovit, pe durată nedeterminată, de o pasiune pentru PSD. Aşa că şi liberala Renate Weber, aproape 10 ani președinta Fundației Soros, s-a trezit aplaudând alături de cei care îi acceptau drept jupâni pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu. În consecinţă, drept recompensă, ea a fost unsă Avocat al Poporului de Dragnea, la propunerea lui Tăriceanu. Asta aşa ca să vedem că sunt sorosişti răi, precum aceia care îl urmăreau pe Dragnea la Athénée Palace, cu intenţii criminale, dar şi sorosişti buni, precum Renate Weber. Mai ales că doamna n-a avut nici cea mai mică problemă să îmbrăţişeze mintenaş idei populiste și iliberale.

Acum, Renate Weber luptă, precum în perioada consacrării ei, luptă tot pentru drepturile omului. Iar, dacă ne luăm după ultimele ei demersuri, chiar şi dreptul oamenilor de a se infecta cu noul coronavirus trebuie respectat cu sfinţenie.

În data de 22.06.2020, liderii de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat ai PNL, Daniel Fenechiu şi subsemnatul am depus cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, despre care noi spunem că nu mai este demult Avocatul Poporului, este Avocatul celor de la PSD şi ALDE. Am aşteptat să repartizaţi această solicitare către comisiile juridice şi bineînţeles nu aţi făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a spus că nici nu au primit şi prin urmare nu pot să dea raport pe această cerere de revocare… Dle Ciolacu, dle Cazanciuc, vă adresez respectuos această solicitare şi vă reamintesc că împreună cu prietenii dvs de la CCR, peste 5.000 de persoane au ieşit din spital şi Guvernul nu a avut instrumentele necesare controlării epidemiei”, afirma azi, în plenul Camerei, Florin Roman, liderul deputaţilor PNL.

Numai că atâta vreme cât PSD controlează Parlamentul, Renate Weber, de care acest partid are nevoie ca de aer, va rămâne Avocat al Poporului, oricât va fi de contestată şi oricâte argumente se vor aduce pentru revocarea ei. Părerea mea, vorba lui nea Nicu Văcăroiu.

Un comentariu la „De ce Renate Weber, această la donna è mobile a politichiei româneşti, rămâne bine proptită în funcţie”

  1. Renate Weber, interviu in Qmagazine, 2018, revista vestitei Floriana Jucan, foarte apropiata de PSD, dat unuia laudat in permanenta de propaganda rusa: Cu Statele Unite e o altă poveste (spunea Weber). Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Așa pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.