De la discriminarea pozitivă până la palatele ţigăneşti

Val-vârtej, doi miniştri francezi au sosit în România pentru a le cere guvernanţilor de la Bucureşti să mai ţină romii pe acasă. Cum? Habar n-au nici gazdele, nici oaspeţii. Anterior, unul dintre demnitarii de la Paris îi numise pe romi: gunoiul Europei, iar Francois Hollande, şeful cel mare, tocmai a spus că este inacceptabil ca ţiganii să fie alungaţi din România şi să se refugieze în Franţa.

Nu cred că are sens să comentez declaraţiile demnitarilor francezi. Consemnez doar că respectivele intervenţii au scos vreo 200 de romi în faţa Guvernului de la Bucureşti, care au strigat: „Vrem să muncim, nu vrem să cerşim!”. Dacă scandările lor mi-au smuls zâmbete, vizita francezilor a arătat că vâlva stârnită frecvent într-o chestiune legată de discriminare pozitivă nu strică niciodată. Ba chiar ridică trainic paravan pentru ONG-urile de pretutindeni care fac bani cu ghiotura doar simulând că se ocupă de integrarea categoriilor declarate defavorizate.
Aşa că sosirea miniştrilor francezi în România aşterne încă o perdea de fum pe milioane de euro. Şi asta fiindcă prea mulţi se întreabă deja unde dispar munţii de banii despre care se spune că au fost investiţi în proiecte de integrare a romilor, dovedite dubioase, dar, mai ales, cu rezultate egale cu zero. Discriminarea pozitivă, deja hulită, nu prea integrează pe nimeni, după cum s-a văzut de la un capăt la celălalt al Europei. Doar îi încurajează pe mulţi să pretindă, la nesfârşit, bani fără muncă.

Iar dacă tot se discută la nivel european despre discriminarea pozitivă, aştept cu interes, la noi, o dezbatere serioasă legată de ridicarea fastuoaselor palate ţigăneşti (fără număr) din pământ, din iarbă verde. Mai ales că, de peste 20 de ani, este un subiect peste care se aşterne mereu o tăcere apăsătoare din motive pur electorale.

3 comentarii la „De la discriminarea pozitivă până la palatele ţigăneşti”

  1. 1) Intrebari legate de palatele tiganesti raspandite in toata tara puteti sa-i puteni, printre altele, deputalului din Partida Romilor, Nicolae PAUN zis si Niky Scorpion. Tot acestui tigan, pardon infractor, pardon rom…puteti sa-i puneti intrebarea legata de firma purtand acelasi nume cu „nick-name”-ul lui (adica Niky Scorpion) si ce domenii de activitate a acoperit pana timp de zece ani, sa spunem din 1990-2000. Apoi…intrebati-l pe Scorpion care sunt „proptelele” lui din Politia Capitalei…proptele care l-au ferit de ani buni de inchisoare.

    2) Despre palatele tiganesti si mafia imobiliara care a pus stapanire pe Timisoara…intrebati-l pe dementul ala de Gheorghe CIUHANDU (fost primar in perioada 1996-2012), pe infractoarea pe post de notar Safta CRISTE, care a legalizat (pe sume fabuloase!) acte de proprietate false in beneficiul mafiei imobiliare din Timisoara, formata in majoritate din tigani.
    Cred ca raspunsuri pertinente la a 2-a intrebare va poate oferi ziaristul timisorean Malin BOT.

    Succes!
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.