De la Dragnea citire, cinci candidaţi la prezidenţiale, în frunte cu Olguţa Vasilescu. Propaganda rusă vine cu o supraofertă: Mircea Diaconu

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, care a rămas în continuare vocea lui Liviu Dragnea în partid, susţinea deunăzi că Lia Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici ori Gabriela Firea ar fi nume vehiculate în interiorul PSD pentru nominalizare la alegerile prezidențiale.

Primii trei fac parte din gruparea dură a PSD, care critică UE şi arată că vor să continue linia lui Dragnea ori sunt „suveranişti”, precum Pleşoinau.

Peste aceste propuneri recente pentru fotoiul de la Cotroceni, cinci la număr, o adevărată inflaţie, propaganda rusă din România, prin vocea agenţiei Sputnik, mai vine azi cu un nume: Mircea Diaconu, tocmai aflat la sfârşitul unui trist mandat de europarlamentar.

Deunăzi, tot Sputnik îl scotea din mânecă pe Dan Puric drept candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, motivând că ar fi considerat de PSD drept persoana potrivită pentru a-l învinge pe Klaus Iohannis.

Liviu Pleşoianu (foto), deputat PSD – aflat acum pe lista lui Ştefănescu, dar şi în graţiile lui Marius Pieleanu, sociologul de serviciu al puterii, care spunea, la Antena3, că PSD îl verifică pe deputat cu ajutorul unor „sandaje” pentru a vedea dacă poate candida – este de multă vreme un răsfăţat al propagandei ruse pentru că ar face parte din curentul „suveranist”, sprijinit de Kremlin.

Am spus – în graţile lui Pileanu, pentru că Pleşoianu nu a apărut niciodată drept candidat în vreun sondaj de opinie legat de viitoarele alegeri prezidenţiale, ci, până în prezent, doar s-a autopropus pe pagina sa de Facebook.

Tot Pieleanu a mai spus că două persoane din exteriorul  PSD sunt în verificări, pentru a se stabili care dintre ele ar putea fi nominalizate pentru prezidenţiale.

În cazul în care, de pildă, „suveranistul” Liviu Pleşoianu va fi nominalizat, ceea ce este însă puţin probabil, partidul ar da cel mai clar semnal că se disteanţează cu paşi repezi de UE şi valorile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.