De la Ion Mihai Pacepa la Colin Powell, via Corina Creţu, cu ajutorul lui Guccifer

Nimic nu mai este întâmplător după ce unul dintre pocherişti a tăiat cărţile.

Duminică, 28 iulie 2013, B1 TV a difuzat filmul documentar „Dezinformare: Planul secret de distrugere a Occidentului”.  Pe scurt, în respectiva producţie, generalul Ion Mihai Pacepa, fostul şef peste spionii unei ţări din fostul lagăr comunist, atenţionează cât de periculoşi sunt ruşii. De pildă, în viziunea lui Pacepa, ei, ruşii, încearcă să distrugă SUA cu ajutorul unui plan diabolic de dezinformare conceput încă de pe vremea Uniunii Sovietice, pe care preşedintele Obama îl ignoră.

Este însă uşor de sesizat că filmul a fost realizat de republicani pentru a le servi ca armă în apriga luptă electorală împotriva democraţilor – cei care, în viziunea autorilor filmului, inconştient ori nu, le oferă adversarilor dintotdeauna ai SUA un larg concurs în atingerea ţelului propus.

În ce-l priveşte pe generalul Pacepa, spun doar că afirmaţiile sale sunt, ca multe altele, imposibil de verificat. Nimeni de pe acest pământ le poate confirma.

De regulă, eu nu cred în coincindeţă , descrisă de o minte sprintenă drept modul în care Dumnezeu ştie să rămână anonim. În consecinţă, nu pot trece cu vederea că, după ce a fost difuzat un documentar care arată că democraţii duc SUA de izbelişte , intrând în jocul ruşilor, un fost stâlp al puterii republicane, Colin Powell, este atacat frontal. De data asta, nu mai avem parte de pildele unui şef peste spionii lui Ceauşescu, ci de o poveste de amor, dar tot cu elemente româneşti – iubirea imposibilă dintre Colin Powell şi Corina Creţu. Aşadar, fostul Secretar de Stat al SUA în timpul administraţiei George W Busch , un stâlp al puterii republicane, generalul erou al războiului din Irak, „conservatorul cu suflet“, cum l-au numit unii dintre americani, a fost sedus de blonda Corina Creţu, consilieră a lui Ion Iliescu, în prezent europarlamentar .

Însă democraţii n-a întors şi celălalt obraz după difuzarea filmului „Dezinformare”, din care ieşeau prost. Ba chiar au ripostat imediat prin intermediul hackerului „Guccifer“ – asta-i scenariul -, cel care a spart e-mail-ul lui Powell şi a oferit lumii întregi fotografiile aţâţătoare, ca şi declaraţiile de dragoste pe care Corina Creţu le trimetea lui Powell. Este o ipoteză, fireşte. Vom vedea ce urmează.

Cert este însă faptul că, cel puţin în România, „Dezinformare”, difuzat de un singur post tv, de nişă, a avut o audienţă restrânsă, în timp ce presupusa poveste de amor dintre Colin Powell şi Corina Creţu s-a bucurat de o intensă mediatizare  atât la noi, cât şi în restul lumii. Fireşte, poveştile fierbinţi au cea mai mare căutare.

Până la următoarea mutare, iată, suntem vedete în marea dispută din SUA.

4 comentarii la „De la Ion Mihai Pacepa la Colin Powell, via Corina Creţu, cu ajutorul lui Guccifer”

 1. Emil, te știu băiat „deștept”… ce dracu ai ajuns să pui botu la tot felul de petarde… fie ele și difuzate pe TV?!

  E o făcătură care are menirea de a zăpăci mintea de „coafeză” a românului de rând, (fără supărare) – să-l ducă în zona de informare „culturalizată” al tabloidelor și în final să-i mute atenția de la un eveniment mult mai mare ce-i va defini în viitor apropiat statutul de „cetățean”…

  Indiciu:
  – 31 decembrie 2013, o dată limită la care România trebuie să termine… impusă de UE
  – 1 ianuarie 2014, o altă dată care va intra adânc în istoria României, ca ziua în care ne-am pierdut „dreptul de proprietate”.

 2. Foarte intersant faptul ca adresa lui Guccifer a fost depistata prin Rusia. S-a ascutit lupata de clasa: de la Razboiul Rece la cel cibernetic

 3. Cred ca gresiti, domnule Tudor/ Nu pare a fi deloc un subiect pentru mintea de coafeza. Tinata este Colin Powell si a fost atinsa. Aveti totusi si un strop de dreptate in ce priveste coafeza. Ea este Corian Cretu, victima colaterala

 4. Posibil să greșesc. Admit asta, este un factor uman… însă mă cam îndoiesc de necesitatea folosirii unei „coafeze”, a unui haker cu „origini rusești” a 2-3 imagini photoshopate și câteva rânduri extrase dintr-un email ce pot fi ușor introduse într-un scenariu de telenovelă… toate doar pentru a-i arăta „pisica” lui Colin Powell. E drept că… dacă urmărim evoluția lui… are un drum „liber” spre prezidențiale, însă e mult prea devreme să-i pui în cârcă o poveste de tipul ăsta. Așa că-mi mențin comentariu de mai sus la care însă adaug și faptul că urmare a închiderii – temporar – a 25 de ambasade și consulate din Asia și Orientul Mijlociu… SUA și Israelul, urmate de Canada, Franța, Germania, etc… au dat semnalul că în următoarele săptămâni vor „începe” lupta cu Iran-ul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.