Ignoranţa abisală a tinerilor care au dat BAC-ul ne arată cine a reuşit în viaţă

În ignoranţa sa, care îl spune – zi de zi – că studiul oricărei materii este o mare pierdere de timp, un tânăr a scris o perlă la BAC. Una specială, care nu arată doar cât de fascinantă este prostia, ci cu mult mai mult.

Paradoxal, fără să vrea, elevul ăsta zugrăveşte, în câteva cuvinte, chipul neculturii româneşti, model pentru cel puţin jumătate dintre tinerii absolvenţi de liceu.
„Multă lume o critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău”, scria tânărul îl lucrarea sa care trebuie să-i ateste maturitate.

Eu spun doar că, indiferent dacă va lua ori nu Bacalaureatul, acest tânăr va privi în continuare, fascinat, nenumăratele emisiuni mondene ale televiziunilor noastre. Şi, cu siguranţă, îşi va lărgi simţitor lipsa de instruire, spre propăşirea scumpei noastre tărişoare.
Pe dumneavoastră vă rog însă să-l contraziceţi. Daca aveţi argumente, fireşte.

2 comentarii la „Ignoranţa abisală a tinerilor care au dat BAC-ul ne arată cine a reuşit în viaţă”

 1. Afirmatiile tanarului confirma faptul ca programul de imbecilizare a romanilor a reusit in proportie de peste 90 %! Daca mass-media abunda de curve pe post de „vedete”, de smenari pe post de „oameni de afaceri” sau „finantatori” (noul termen politically correct pentru papagalii parveniti ai Romaniei) …sigur ca acestea sunt modelele pentru generatia tanara. Si asta cu atat mai mult cu cat numarul celor care chiar au reusit profesional si/sau financiar prin munca, inteligenta, cinste si talent este liliputan in Romania. Si atunci?

  Instrumentul nr. 1 de imbecilizare a romanilor este televiziunea. Eu nu mai urmaresc programele televiziunilor romanesti de vreo 15 ani….

  Televiziunile romanesti s-au transformat (si asta de cel putin 15 ani!) in TEMBELIZIUNI!

  Nu inteleg un lucru: de ce romanii nu folosesc telecomanda ca mijloc de autoaparare?

  Chiar nu mai au nimic altceva de facut? De unde atata masochism? Chiar au nevoie de laturile pe care tembeliziunile le arunca in capul lor ZILNIC? Inseamna ca gradul de responsabilitate al majoritatii romanilor tinde spre zero si ei nu fac altceva decat sa legitimeze/incurajeze spalarea pe cerebel.

  Nu e mai simplu sa inchizi tembelizorul si sa citesti o carte? Sau sa te plimbi? Sau sa te odihnesti? Sau sa…..Sunt atatea de facut….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.